Nintendo Direct har kommit och gått, och en av de titlar som Switch-ägare kan se fram emot är ett helt nytt Mario-spel. Super Mario Bros. Wonder heter det, och snarare än 3D går det tillbaka till rötterna för att bjuda på ett sidoskrollande äventyr i svampriket.

Den stora twisten är dock att banorna bestyckats med Wonder Flowers (Underblommor), och när man rör dem låser man upp världens alla under. Det kan innebär att de klassiska rören plötsligt börjar krypa runt som gigantiska larver, att horder av fiender dyker upp eller att karaktärernas utseende förändras, och som vi ser i trailern ovan får det rätt stora konsekvenser för spelmekaniken.

Vi kommer heller inte bara att kunna spela som Mario, utan även prinsessorna Peach och Daisy, Luigi, Yoshi och Toad. Marios fallenhet för att förvandla sig till djur utökas dessutom med Elefantmario. Av trailern av döma vankas det dessutom co-op för upp till fyra spelare, även om vi inte har några detaljer kring vad som kommer att vara möjligt lokalt och via nätet.

Super Mario Bros. Wonder släpps den 20 oktober till Nintendo Switch.