Microsoft höjer priserna för Game Pass-prenumerationer inom kort, kunde vi rapportera i går. Och nu har företaget klargjort både med hur mycket och när höjningen träder i kraft. Det här gäller:

  • Game Pass Ultimate – stiger till 155 kr/månad (tidigare 135 kr/mån)

  • Game Pass Console – stiger till 105 kr/mån (tidigare (99 kr/mån)

Pc-versionen av "vanliga" Game Pass berörs ej, den fortsätter kosta 99 kr/mån. Också Family & Friends-abonnemanget undgår prishöjning, så även framöver kostar det 300 kr/mån för fem Game Pass Ultimate-abonnemang.

För nya prenumeranter gäller prishöjningen från den 6 juli. Om du har tecknat ett abonnemang som sträcker sig flera månader framåt så höjs priset först när nuvarande avtal löper ut, men tidigast den 13 augusti.

Värt att notera är att Game Pass med dagens valutakurs är och fortsätter vara dyrare i både EU (nytt pris 11 och 15 euro) och USA (11 och 17 dollar). Alltid något!

Series X prishöjs snart i USA, men oklart om det också drabbar Sverige.

Slutligen: det finns i nuläget ingen information om huruvida Xbox Series X kommer prishöjas också i Sverige, säger svenska Microsoft till FZ. Konsolen stiger med 50 dollar till 550 dollar i rekommenderat pris i USA i augusti. Vi återkommer så snart vi hör mer om det.