Det är visserligen något "off topic" för en spelsajt, men det faktum att Andrzej Sapkowski skriver sin första Witcher-roman på tio långa år kan ge spelringar på vattnet. CD Projekts Witcher-trilogi bygger på Sapkowskis bokserie och en ny speltrilogi är på gång (bland mycket annat).

"Kan ta ett år, men inte längre"

Sapkowski avslöjar i ukrainska Youtube-kanalen Fantastic Talks (tack, Redanian Intelligence) att han jobbar på en ny Witcher-roman. Att skriva den "kan ta ett år, men inte längre", avslöjar författaren. Han vill egentligen inte berätta om dylika saker förrän de är färdiga men "gör alltid undantag för ukrainare". Så också den här gången.

Värt att tillägga: det kan ta lite längre tid för att den ska släppas på engelska och svenska.

Ny saga? Fristående? Novellsamling?

Den senaste boken, fristående Witcher-romanen Ovädrens tid, släpptes på polska 2013 (engelska 2018 respektive svenska 2021), och var i sin tur den första Witcher-romanen på fjorton år. 1999 släpptes Damen i sjön på polska som markerade slutet på den fem böcker långa Witcher-sagan.

Det återstår att se vilken karaktär nya boken har. Ny saga? Fristående? Novellsamling?

Det återstår också att se om något kommande Witcher-spel från CD Projekt tankar inspiration – eller kanske ännu mer – från den kommande boken. Klart är att man kan ha sämre influenser.