Microsoft har registrerat en ny Xbox-konsol i Sydkorea. Det rör sig om en dev kit-maskin, en specialversion av konsolen främst avsedd för spelutvecklare, skriver X/Twitter-kontot Xbox News for Koreans.

Klicka för mer information

En sån här registering tyder på att en ny Xbox-konsol kommer släppas inom en någorlunda nära framtid. Enligt nämnda X-konto registerades dev kit-versioner av Xbox Series X/S cirka ett halvår före de lanserades i december 2020. Så om den trenden håller i sig bör den här registreringen resultera i en ny Xbox-maskin framåt hösten.

Med höstens läcka om en skivlös Xbox Series X i åtanke rör det sig förmodligen om just det: en lätt uppdaterad Series X med mer lagring, snabbare wi-fi och en gamepad med utökad force feedback. Prestandamässigt ska den vara likvärdig med nuvarande Series X.

En annan tanke, som dock inte har stöd av någon läcka än, är en prestandamässigt starkare Series X-maskin. Det släpptes förra generationen, då med namnet Xbox One X. Det namnet lär inte bli aktuellt nu – Xbox Series XX.

Det lär inte handla om en ny Xbox-generation ("Nextbox"), som en branschanalytiker tror kan dyka upp 2026, bara sex år efter nuvarande generation.

För att summera rådande ryktesflora om nya konsoler: uppdaterad Series X i höst. PS5 Pro innan jul. Och "Switch 2" tidigast i mars 2025. Allt sagt med ett stort "kanske" i bakhuvudet.