Gameinformer avslöjar att kommande #Super Mario Galaxy 2 får en världskarta liknande den i #New Super Mario Bros. Wii, och därmed alltså slopar hubb-världen ifrån första Galaxy-spelet. Shigeru Miyamoto förklarar tankarna bakom beslutet.

Du kan tänka på den [världskartan] i samma stil som de som fanns i Super Mario World eller New Super Mario Bros. Wii, där du hade en ganska bekväm karta att navigera via. Vi vill att spelarna ska fokusera på det roliga istället för [att fokusera] på att ta sig till nästa bana. Vi ville göra det så tillgängligt som möjligt och så lätt som möjligt för spelarna. Eftersom vi kommer inkludera ett antal olika stjärnor, och att erövra alla stjärnor kommer bli ett av de mest utmanande uppdragen för spelaren, så vill vi att de ska förstå så lätt som möjligt var de ska gå härnäst och vilka platser de ska gå tillbaka till för att låsa upp de återstående stjärnorna.

FZ förtittade Super Mario Galaxy 2 tidigare under månaden, och våra intryck läser du här. Den 11 juni släpps Marios senaste plattformsäventyr, exklusivt för Wii.

Skicka en rättelse