#Tom Clancy's Endwar släpps till Playstation 3 och Xbox 360 i början av november, men Windows-versionen kommer dröja ett tag. Den huvudsakliga orsaken till de olika datumen är piratkopiering, säger Michael de Plater, creative director hos #Ubisofts kontor i Shanghai,till VG247.

Ärligt talat, om inte pc-spel piratkopierades till helvetet och åter skulle förmodligen pc-versionen släppas samma dag som de andra två. Men i nuläget är det så att om man släpper en pc-version så ger man folk en fri version som de använder istället för att köpa spelet. I princip dödar piratkopieringen pc:n.

Endwar är långt ifrån det enda spelet där Windows-upplagan släpps senare. Ubisoft-titeln #Assassin's Creed lanserades på konsol i november förra året medan datorfolk fick ge sig till tåls till i april i år. För #Brothers in Arms: Hell's Highway får pc-versionen vänta ett par veckor extra. Hos andra utgivare kan titlar som #Mass Effect, #Grand Theft Auto IV och #Mirror's Edge nämnas. Såvitt FZ känner till är Endwar-datumet emellertid det enda som uttryckligen sägs bero på piratkopiering.

Tom Clancy's Endwar släpps till 360 och PS3 den 6 november. Något datum för Windows-upplagan finns i nuläget inte.

Jo jag kan se varför du blir upprörd över att någon tycker att UBI är elaka, speciellt då du föredrar spel på konsoll. Och att du tycker att wow är ett bra spel... WoW är inte mer än ett glorifierat, visuellt chattrum. Sen för att inte gå för långt ifrå... 11/10 Skulle vara kul att se statistik på antal sålda PS2 över hela världen och sen se hur många av dom konsolerna som är chippade. Jag gissar på att det är en ytterst liten procentuell del som är chippade. I ett inlägg sa någon nått i stuk med "UBI är elaka"... 11/10 Du spekulerar, vilket inte kan räknas som empiriska fakta. Varför skulle din vänskapskrets räknas som betydelsefullare men MaXMCs som minoritet? Bara för att du inte känner en bunte som chippar och tankar hem spel till xbox så förekommer det med största... 10/10 MaxMC du inser att du och dina 9/10 vänner är en minoritet va? kan säga hos mig är det tvärt om 1/10 jag känner har valt att chippa... vet du varför? de ÄLSKAR Xbox Live... och vill inte riskera att bli bannade... samt inser att visst man kan ladda hem... 10/10 Jag har inte körkort :) Varför är det fel att jämföra hårdvarukostnader för? Att ha en PC är som att köpa en BMW men för att kunna få köra i 300 på autobahn så måste du skaffa nya däck och ny motor var 9:e månad. Det är ungefär samma hårdvarukostnad för... 10/10 Så lösningen är nu att inte bara släppa drm infekterade produkter för pc användarna utan också senare. Det kommer säkert resultera i fler sålda spel till pc.. eller inte. Men det är väl kanske inte huvudsyftet med detta, utan fokus ligger väl på den teo... 10/10 /thread 10/10 För att hålla diskussionen OT så handlar detta om att pirater försenar Endwar; Ubi skyller på PC-piratandet för försening/skita i att utveckla till PC. Tittar du på mina tidigare inlägg så kan du kanske se varför det är en dålig bortförklaring istället... 10/10 Ja, för att orginalet finns ju kvar... bla bla bla! Komigen, vi alla vet ju att jämförelsen haltar men samtidigt så vet vi innerst inne att det stämmer. Det är ju stöld i slutändan men man rättfärdigar det för sig själv på något vis. Problemet med spel... 10/10 är det din ursäkt för att piratkopiera till pc ? 10/10
Skicka en rättelse