#Tom Clancy's Endwar släpps till Playstation 3 och Xbox 360 i början av november, men Windows-versionen kommer dröja ett tag. Den huvudsakliga orsaken till de olika datumen är piratkopiering, säger Michael de Plater, creative director hos #Ubisofts kontor i Shanghai,till VG247.

Ärligt talat, om inte pc-spel piratkopierades till helvetet och åter skulle förmodligen pc-versionen släppas samma dag som de andra två. Men i nuläget är det så att om man släpper en pc-version så ger man folk en fri version som de använder istället för att köpa spelet. I princip dödar piratkopieringen pc:n.

Endwar är långt ifrån det enda spelet där Windows-upplagan släpps senare. Ubisoft-titeln #Assassin's Creed lanserades på konsol i november förra året medan datorfolk fick ge sig till tåls till i april i år. För #Brothers in Arms: Hell's Highway får pc-versionen vänta ett par veckor extra. Hos andra utgivare kan titlar som #Mass Effect, #Grand Theft Auto IV och #Mirror's Edge nämnas. Såvitt FZ känner till är Endwar-datumet emellertid det enda som uttryckligen sägs bero på piratkopiering.

Tom Clancy's Endwar släpps till 360 och PS3 den 6 november. Något datum för Windows-upplagan finns i nuläget inte.