Författare: Mats Nylund

173 artiklar i arkivet.

Filtrera
16

Darkout

Ett spel vars namn sammanfattar den mörka, svenska vintern. Eller en ordvits om strömavbrott, kanske?

27

Starbound

Sikta mot stjärnorna, så kanske du kan göra dig en hacka i det senaste spelet i roguelike-Minecraftlike-sub-genren.

27

Chemical Spillage Simulation

Ta hand om farligt avfall – visst låter det gråtrist? Men ett pc-spel som så uppkäftigt struntar i allt vad trender och next-gen heter kan vi inte låta bli att testa.

39

X Rebirth

Det var länge sen vi såg något i klass med med Freelancer eller Elite. X Rebirth vill blåsa liv i den insomnade genren, men rymdsim-entusiaster får fortsätta längta.

42

World of Warplanes

Flygande stridsvagnar? Gratisgiganten Wargaming försöker överföra World of Tanks-modellen till flygplan från andra världskriget.

0

Farming Simulator 2013

Det tog ett år att flytta jordbrukandet från datorstolen till soffan, och som tack för att du väntat får du en simulator som gör det mesta sämre.

21

Sir, You Are Being Hunted

Rävjakt - en barbarisk tradition från medeltiden, utförd av rödbrusiga fyllon i röda kavajer. Eller, en av de ädlaste sporterna någonsin, som introducerar unga människor till vuxenlivet? Vem bryr sig, när det är du som är räven.

19

Total War: Rome II

Vi skickade vår krigsstrateg Mats till dagens faktiska Rom för att dricka rom - eller om det var för att spela Total War: Rome II. Vi minns ärligt talat inte.

12

NHL 14

Ännu ett år. Ännu ett NHL. Men i årets upplaga bjuds vi på en uppsjö nyheter och bättre tacklingar än någonsin. Så FZ tror att NHL 14 kan bli relevant, trots allt.

19

Planetside

Den 20e maj år 2003 förändrades spelvärlden för evigt. Tio år senare får vi chansen att återigen uppleva ett stycke episk spelhistoria.

23

The Hunter

Svenska Expansive Worlds visar var skåpet ska stå, och gör världens bästa jaktspel lite bättre med multiplayer.

4

Kentucky Route Zero, Act II

I januari stal det stiliga Kentucky Route Zero våra hjärtan. Andra akten gör om bragden, även om vi gärna stannat längre i den sällsamma världen.

27

Dust 514

Dust 514 är CCP:s försök att åstadkomma spelindustrins heliga graal: det virtuella slagfältet. När dammet har lagt sig återstår däremot inte mycket av Eve Onlines storhet.

24

Runescape 3

Siffran ljuger. Runescape 3 är ingen uppföljare. Däremot är det en stor uppdatering av mmo-mastodonten som trots tolv år på nacken fortsätter leva vidare.

28

Don't Starve

I en tid då även det svåraste av survival horror-spel förklarar vad du ska göra in i minsta detalj, är det befriande att tvingas jobba för att överleva.

21

Army of Two: The Devil's Cartel

Är det verkligen dubbelt så kul om man är två? Vi tar tempen på det senaste spelet i Army of Two-serien.

42

Gears of War: Judgment

Epic lämnar över Gears of Wars blodiga stafettpinne till People Can Fly. Men polackerna lyckas inte gjuta nytt liv i den trötta serien – de är inte ens nära.

48

Arma III

FZ provspelar Arma III-alfan och anar att Bohemia har något riktigt stort på gång. Även om det ger oss dödsångest.

16

Gears of War: Judgment

Gears of War är slut, ridån har fallit och Marcus med flera har fått semester. Trodde jag, tills jag fick spela Gears of War Judgment och insåg att det finns mycket mer.

11

Disney Infinity

Disneys svar på Skylanders heter Infinity. Planen är att charma stora och små med detaljrika plastleksaker och återgivningar av de mest älskade Disney-världarna. FZ tar en titt på den gigantiska spelsatsningen.

15

Kentucky Route Zero, Act I

Ett grafiskt äventyr som frestar med dialogval och konsekvenser à la fjolårets bästa spel, The Walking Dead? Hur kan man motstå något sådant? Svar: Det kan man inte.

21

Årets spel 2012 – Skribenternas val #2

Emil minns årets mesta spel, Mats åker traktor och Calle vill se sitt eget huvud rulla. FZ-skribenterna ser tillbaka på ett ovanligt brokigt spelår.

19

DCS: P-51D Mustang

Med en detaljrikedom som går ner på nitnivå är det svårt inte älska Eagle Dynamics behandling av klassiska P51 Mustang.

17

Carrier Command: Gaea Mission

En stilig remake av 80-talets Carrier Command med en tydlig Bohemia-signatur borde bädda för stor succé. Och så blir det – nästan.

35

Microsoft Flight

Glöm tegelstensmanualer och obegriplig flyg-lingo, Microsofts nya flygspel är för alla. Det vill säga, för alla som kan leva med det höga priset för ett spel som är gratis.