FZ: Vem fan tror du att du är?

Maddog: Fredrik Sneibjred aka Maddog, 39 år gammal och en familj med sambo samt ett barn.

FZ: Vad är det ni håller på med här ikväll?

Maddog: Vi umgås IRL Vi är alla DoD-spelare och många av oss pratar med varandra varje dag på IRC. Evenemang som detta gör det möjligt för oss att träffas och umgås på en mer personlig basis än vad vi gör i normala fall. Det är alltid kul att träffa personen bakom nicket.

FZ: Varför tror du att det kommer norrmän till Sverige bara för att delta i det här, när det inte är prispengar som lockar?

Maddog: Det beror nog på att DoD-scenen i Norge är betydligt mindre än vad den är i Sverige. De har därför en nära kontakt med både svenska spelare och klaner via irc och de vill väl umgås precis som alla andra.

FZ: Varför just Ownage?

Maddog: Enligt min mening är det helt enkelt det bästa IT-cafét i Stockholm. De har trevliga lokaler, väl fungerande datorer, trevlig och kunnig personal. Sen tycker jag också att den allmäna stämningen här är väldigt bra, folk får inte uppföra sig hursomhelst här och det märks.

FZ: Hur länge har du varit aktiv inom DoD-scenen?

Maddog: Jag började spela mer och mer seriöst samtidigt som internetanvändningen började ta fart. Mitt första försök i en klan var i just en DoD-klan som hette Mitnik och sen dess har det bara rullat på.

FZ: Jag vet att du har intressanta synpunkter vad gäller sponsring kring klaner och esports, kan du redogöra lite för dessa?

Maddog: Det är egentligen väldigt enkelt, jag tycker att klanerna är för enkelspåriga, de försöker nästan uteslutet få sponsring av dataföretag. Istället så borde de söka sig till företag vars målgrupp ligger just där de som följer gamingen på nära håll är, dvs 15-25. Det är ju egentligen de som har intresse av att nå ut till dom. Jag tror personligen att om det inte sker en förändring på den här fronten så kan utvecklingen stanna av.

FZ: Har ni planer på att göra detta till ett återkommande evenemang?

Maddog: Förhoppningsvis, vi har inte planerat in något som det är nu, men med tanke på intresset för den här träffen så ser jag ingen anledning till varför vi inte skulle kunna köra en repris på det.

FZ: Sist, men inte minst, vad var det bästa tomten kom med i år (förra året egentligen, reds anm.)?

Maddog: Utan tvekan en DVD-spelare som även kan spela upp DivX.