Juletider innebär också goty-tider. FZ-redaktionen berättar om sina favoriter från spelåret 2012.

God jul, bästa läsare! Spelåret 2012 ligger bakom oss, tolv månader med både stjärnfall, nya konsoler och ett par rejäla överraskningar. Som traditionen påbjuder kommer FZ under den sista veckan summera året och hylla de som hyllas bör. Den 29 december börjar vi nedräkningen av den anrika topp 20-listan och på självaste nyårsafton avtäcker vi de tre som tog sig hela vägen till prispallen. Vem vet? Kanske blir du ordentligt överraskad i år.

Men innan goty-listan tar vid väntar fem dagar när stora delar av redaktionen berättar om de titlar som ligger dem varmast om hjärtat. Action och äventyr. Indie och trippel-A. Liv och död. Även om vi visste att det skulle bli svårt att trumfa fjolåret kan vi med facit i hand konstatera att 2012 hade viktiga saker att säga. Kanske viktigare än någonsin.

Jag önskar dig en god jul och ännu godare läsning!

Fredrik Eriksson,
Redaktör

Föregående Nästa
Generaliseringar är ju vad du kör med konstant när du påstår att 80% SÄKERT inte ens hade roligt när de spelade och ändå satte höga betyg etc, Flera av dina "poänger" kan väll sägas om alla spel? Tyvärr byggs det upp formler inom genrer när spel blir... 29/12 Nej, det var inte för djupt för de flesta att förstå, det var som gjort av en femåring, för femåringar. Fast det vet du inte heller, tyvärr. Eller ja, kanske i din genomspelning... 26/12 Varför klagar alla på dessa listor, detta är ju skribenternas egna val. Den andra top 20 listan ni kan börja klaga över startar ju den 29:e. Alla har inte samma smak som just "du", det är dags att inse det nu. 26/12 hur var de man sa nu smaken är som baken ? 25/12 Summerar nog ganska perfekt varför jag total tröttna på det, allt känns bara så omotiverat även om det är perfekt på alla tekniska sätt å vis. Utan RvR eller några andra speciellt intressanta intriger så kunde jag verkligen inte hålla mig fast vid det,... 25/12 http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/29946577.jpg 25/12 ... deleted ... 25/12 Du fick en tumme-upp Preed, trots att jag inte blint håller med dig. (Så ska det funka när åsikter och känslor formuleras väl!) Håller helt med dig om hur lätt det är att idag snabbt bilda sig en uppfattning om spel idag, det är sällan man blir förvånad... 25/12 Tackar för att jag inte ansågs prata med mat i munnen iallafall. Pekar även till raden "Nu menar jag inte att man har "fel" om man gillar GW2, men att det har "Universal Acclaim" är ju en total branchmässig pinsamhet och bör tas upp på krismöte med fack... 25/12 Skulle säga ingen av dom... :S För mig så är FarCry3 årets bästa... om man bortser från multiplayer 25/12
Skicka en rättelse