#Microsoft har i dag släppt den färdiga versionen av Windows 8.1, en storskalig uppdatering av det årsgamla operativsystemet. En mycket välkommen nyhet är möjligheten att starta från det traditionella skrivbordet och att den gamla startknappen återkommer. Men – knappen funkar annorlunda än förr, det döljer sig ingen klassisk startmeny bakom den.

Startknappen togs bort i det pekskärmsivrande Windows 8, ett beslut som mottogts av vrede bland Windows-veteraner och andra som vant sig med den ikoniska knappen sen den debuterade i Windows 95. Men i 8.1 kan du alltså välja att datorn ska starta direkt från skrivbordet, och genom ett högerklick på startknappen ställer du in hur skrivbordsmiljön ska funka.

Annat nytt är tätare integrering med molntjänsten Skydrive, finslipad sökfunktion, en rad utökade inställningsmöjligheter för ikoner och annat, bättre stöd för 4K-upplösta skärmar, med mera.

Inga direkt spelanknytna nyheter, kan tyckas. Fast startknappens återkomst kanske kan få en och annan gamer att kliva upp från Windows 7 och därmed få tillgång till DirectX 11.2.

Vi räknar med att ge en utförlig genomgång av Windows 8.1 nästa vecka.