Sedan en vecka tillbaka odlas det mustasch på FZ. Vi deltar i kampanjen Movember som går ut på att uppmärksamma prostata- och testikelcancer, och det görs alltså genom att skala av sig eventuellt befintlig ansiktsbehåring och under en månads tid odla fram en mustasch.

Ett antal av er FZ-medlemmar har följt vår uppmaning att haka på. Det har startats Movember-bloggar och där publiceras det bilder på hur mustaschodlandet fortskrider. Varje vecka kommer vi utse den bästa bilden, och upphovsmannen vinner rakhyvelsetet Gillette Fusion Proglide Styler. Det tävlas också om finfina mustaschkammar.

Vi korar den första veckans vinnarbild först på måndag, men redan nu tänkte vi ge en lägesrapport (och en uppmaning till er vars bildflöde stannat av – vi vill se mustaschbilder!). Så här ser den första veckans odling ut:

Medlem Pjotr offrade sitt skägg, och ritualen avslöjade potential för en formidabel slokmustasch. Låt oss hoppas att skäggväxten är snabb nog att nå något liknande när november närmar sig sitt slut.

FZ-medborgare MacNille har dragit på sig en redig förkylning, men det hindrar honom inte från att slita som ett djur med mustaschodlingen. Kämpa på!

Bloggen Moventure tycker uppenbarligen att det här med mustaschodling är ganska äventyrligt (alternativt har han rötterna i Göteborg). Oavsett vilket håller han oss på halster i mustaschfrågan – en renrakad bild dag ett har följts av tystnad. Vilka äventyrliga stordåd väntar i nästa blogginlägg...?

Game Over hoppade på snorbromståget i den sista rungande sekunden. Tvekan berodde på tvivel om att mustaschen kanske inte är lika effektiv i kampen mot cancer som ett pengabidrag. Vi får leva i ovisshet tills nästa bild dyker upp, för även här svävar vi i ovisshet efter en första, slätrakad bild.

E-hypoteser klev in i mustaschodlandet med både kraft och höga ambitioner, i alla fall att döma av den första bilden. Därefter har det varit tyst om odlingen. Ge oss nästa bild så vi får veta hur långt kraftsamlingen räckt.

Ventilen ägnar mer energi åt att få in pengar till projektet än att marknadsföra sin egen mustasch. Hedersamt! Vi hoppas ändå på ett par bildbidrag från den godhjärtade mannen.

Slutligen är FZ:s båda redaktörer – @16 undertecknad och @12 Calle – med i mustaschodlandet, fast utom tävlan. Det står er dock fritt att hålla koll på våra prydliga fjunrabatter i våra respektive bloggar.