Vi har djupdykt i rollspel, action, äventyr och strategi. Nu har turen kommit till indiespelen, men snarare än att tolka begreppet bokstavligt, har vi plockat titlarna som onekligen har indiesjälar från E3. Alla är kanske inte så oberoende, men alla är quirky och når igenom E3-bruset.

Twelve Minutes

Pc, Xbox One
TBA
Att sticka ut under samma presskonferens som Cyberpunk 2077, Elden Ring och Halo Infinite är en otacksam uppgift, men Twelve Minutes lyckades. Det är en interaktiv thriller där tolv minuter ständigt loopas och där ditt mål är att hindra din egen död. Kan du bryta cykeln?

Hollow Knight: Silksong

Pc, Switch
TBA
alla hjärtans dag fick vi veta att Hollow Knight får en uppföljare, och under E3 smälte våra hjärtan åt hela 19 minuter från Silksong. Hornet spelade en viktig roll i föregångaren och i det nya spelet är det hon som har huvudrollen på en resa genom ett helt nytt kungadöme.

Telling Lies

Pc
2019
Her Story fascinerade och i nästa spel från Sam Barlow fortsätter han att utforska nya vinklar av fmv-genren. Spelet kretsar kring en serie inspelade videosamtal som följer fyra människor under två år, och vars öden sammanflätas av något "chockerande". Du pusslar ihop din sanning.

Spiritfarer

Pc, Playstation 4, Xbox One, Switch
2020
Spel som kretsar kring döden brukar kretsa kring mörker, ångest och sånt. Spiritfarer är inte det spelet. Här är du en färjekvinna som bygger ett intrikat skepp, plockar upp andar och för dem till andra sidan på, tja, andra sidan havet. En udda blandning av något andligt och pilligt.

Maneater

Pc
TBA
Det drog ner oss i djupet redan under E3 i fjol, och på årets mässa fortsatte Maneater sätta tänderna i vår uppmärksamhet. Rollspelet (bara en sådan sak) beskrivs som "GTA, fast med en haj" (och en sån sak), och det släpps först till Epic och sedan till Steam. Hajar du?

Fall Guys

Pc, Playstation 4
2020
Du kan lita på Devolver när det kommer till bisarra E3-"presskonferenser" – och spel. Calle och Emil beskriver Fall Guys som Gang Beasts, fast med ett battle royale-liknande koncept. De tävlande sätts ihop i runda efter runda av stegrande kaos tills en glad segrare återstår.

El Hijo

Pc, Playstation 4, Xbox One, Switch
TBA
Spaghettivästern brukar vara lika med pangpang (du är död!), men El Hijo är vapenfritt. Därmed inte sagt att det är ofarligt. Du guidar en sexårig parvel genom isometriska Vilda västern där stealth är ditt enda vapen, och i takt med att timmarna går blir pojken (och du) allt slugare.

Cris Tales

Pc, Playstation 4, Xbox One, Switch
2020
Indiekreatörer skriver inte sällan kärleksbrev till de japanska rollspelen, och Cris Tales är inget undantag. Det unika här är att du upplever det som var, det som är och vad som komma ska på samma gång – på samma skärm. Låter det luddigt? Ladda ner demon så kanske det klarnar.

Midnight Ghost Hunt

Pc
TBA
Kurragömma med spöken och spökjägare låter ju som en ny twist på den gamla leken. Kvällen börjar i moll för spökena, då de tvingas gömma sig i möbler för att undkomma jägarna. När klockan slår midnatt är det emellertid jägarna som jagas – av spökena som blivit onda andar.

Mosaic

Pc, Playstation 4, Xbox One
2019
Norrmännen bakom bebisskräcken Among the Sleep är tillbaka, men den här gången med något helt annat. Mosaic börjar med ett monotont liv i en färglös stad, men under ytan kanske inte allt är så grått som det verkar. Vi vet inte så mycket om Mosaic, men det vi vet lockar.

Yooka-Laylee And The Impossible Lair

Pc, Playstation 4, Xbox One, Switch
2019
Ex-Rare-folket på Playtonic hyllade framför allt Banjo-Kazooie i debutspelet Yooka-Laylee. När den färgglada duon är tillbaka ser det istället ut som en Donkey Kong Country-hommage med en 3d-hub (tänk DKC 3) och 2d-banor som för tankarna till Tropical Freeze. Verkar bli en fest.

Carrion

Pc, "konsolerna"
2020
Ett omvänt skräckspel där du är fasan; en slags bläckfiskliknande varelse som flyr ur ett provrör och ut i ett lab där människorna flyr i en panik. Om de har en chans mot dig? Snälla... I takt med att du dräper själarna växer du dig starkare och farligare. Det här ser sadistiskt kul ut.

Bubblare: Unto the End, Sayonara Wild Hearts, Blasphemous