När EA meddelade att ett nytt spel i Skate-serien var på väg i mitten av 2020 så påpekade de att utvecklingen var i ett väldigt tidigt skede. Utvecklingen verkar dock gå bra, och enligt ett resultatsamtal (via Tweaktown) med EA:s vd, Andrew Wilson, ska spelet släppas "snart".

Spelet kommer inte att ha det logiska namnet Skate 4, utan har istället anammat trenden att förvirra konsumenterna genom att återanvända ett tidigare spels namn, och kommer därför att kort och gott heta Skate.

Wilson avslöjar även att spelet inte bara kommer att stödja användarskapat innehåll, utan att det är centralt för spelets design. Möjligheten att få snickra ihop egna skate-parker och banor känns därmed som en trolig möjlighet.

Hur spelet faktiskt ser ut vet vi faktiskt inte, eftersom EA inte släppt något gameplay. Det verkar dock bjuda på en öppen spelvärld och dessutom kommer att utgöra seriens debut på pc.

Vill man släcka skateboard-törsten under tiden kan man alltid ta en titt på OlliOlli World, som FZ recenserade härom dagen.