I oktober nåddes vi av rykten om att Netflix var sugna på GTA. Exakt vad de hade i kikaren visste vi inte, bara att de diskuterat planer på att sluta en överenskommelse med Take-Two om att släppa GTA i någon form på plattformen. Nu har det visat sig stämma, och vi har dessutom fått reda på exakt vilken titel det gäller.

Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition kommer att bli tillgänglig för Netflix-prenumeranter den 14 december, och det är alltså på mobiler (Android och Ios) paketet blir tillgängligt. Definitive Edition inkluderar remastrade versioner av de tre första 3D-spelen i serien, alltså GTA 3, GTA: Vice City och GTA: San Andreas.

Paketet blev, med all rätt, hyfsat utskällt när det släpptes, bland annat på grund av risiga makeovers för en del karaktärer och användning av maskininlärningsverktyg för att skala upp modeller och texturer. Med tiden har det dock uppdaterats, och ska man spela dessa spel i dag är Definitive Edition att rekommendera.

Prenumererar man inte på Netflix och vill uppleva spelen ifråga, finns originalversionerna (ej remastrade) redan på mobil.