SEGA dra sig ur den japanska arkadmarknaden för gott

Medlem

Minns när jag som liten besökte en restaurang, Hagsta, längs vägen kring Ockelbo, mitt i ingenstans. Stället hade en massa arkadmaskiner och senare när jag fixat körkort som 18-åring så åkte jag dit direkt. Insåg väl på plats att maskinerna var borta. Vilken besvikelse det var!


signatur

Kompositör. Kika in mitt arbete på www.fredrikthrysoe.com

Medlem

Jag tror nog spelet bara hette "Periscope".

Medlem
Skrivet av Lauchen:

Vad jag inte visst är att det från början var ett amerikanskt företag som grundades på Hawaii men man flyttade huvudkontoret till Tokyo.

Det där var nytt för mig med.


signatur

"It is by caffeine alone I set my mind in motion. It is by the beans of Java that thoughts acquire speed, the hands acquire shakes, the shakes become a warning. It is by caffeine alone I set my mind in motion."

Medlem

Kan inte uttala mig om den ekonomiska faktorn, men tycker förstås det är tråkigt. Har besökt många arkadhallar i Tokyo och det är en ganska magisk erfarenhet.

I brist på annat kan jag i alla fall rekommendera Spel & Sånt i Norrtälje. Det är förstås inget stort, men de har väl ett 10-tal arkadmaskiner och våra barn älskar att vara där. Medan pappa står bredvid som en gammal relik och försöker återberätta om stora arkadhallar som fanns när "han var liten".

Medlem

Älskar fortfarande arkadspel och flipperspel, men det blir max en hundring per år jag lägger på det. En sväng när vi är på Liseberg och sen om man springer på nån vid annat tillfälle.

Förstår å ena sidan att det är en tynande marknad.
Men det finns ju iaf i Sverige en marknad för att hyra PC och konsoller på "internet cafe" (eller vad de kallas nu).
Då känns ju arkadspel och flipper inte så långt bort heller.

Medlem
Skrivet av Lauchen:

Ångrar att jag inte besökte någon av företagets arkadhallar när jag var i Tokyo 2015. Angående hur det går för företaget verkar moderbolaget ha en avkastning på 12,4% på eget kapital. Vilket får betäckas som bra.
Källa: https://www.macroaxis.com/invest/ratio/SGAMY/Return-On-Equity

Vad jag inte visst är att det från början var ett amerikanskt företag som grundades på Hawaii men man flyttade huvudkontoret till Tokyo.

Skrivet av Ravenknight:

Det där var nytt för mig med.

De startade som tillverkare och uthyrare av underhållnings/myntmaskiner för amerikansk militär som var stationerade utomlands.

Kan varm rekommendera boken "Service Games: The Rise and Fall of SEGA".

https://www.kobo.com/se/sv/ebook/service-games-the-rise-and-f...


signatur

macOS: MacBook Air 13" [M1-ARM64/16/256GB], MacBook Pro 15" [Core i7/16/256GB], iOS: iPad Mini [128GB], iPhone 8 [64GB], Apple Watch Series 6 44mm [LTE], W10: Surface Book 3 15" [Core i7/GTX 1660 Ti/32/512GB]
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
Skriv under ett upprop för en grönare energipolitik: https://energiupproret.se/

12
Skriv svar