Bekymren för #Digital Illusions technopangare #Battlefield 2142 verkar inte ha något slut. I den kontroversiella datainsamlingens kölvatten rekommenderar nu spelets förläggare #Electronic Arts sina konsumenter att avinstallera en säkerhetspatch till [[Windows XP]] för att undvika ett programvarufel.

Spelsajten 1Up fastslår att bekymret - som involverar uppdateringaren KB917422 - är känt sedan tidigare och inte direkt kan knytas till varesig DICE eller EA. Även om patchen i sig själv sägs vara relativt riskfri att ta bort torde utspelet dra runt den stundtals högljudda och känsloladdade debatten om de båda företagen ytterligare ett varv.

Håller med dig, urkis. Hade spelet testats på ett lämpligt sätt så skulle de ha märkt detta omedelbart. 22/10 sak samma om det är EA eller ms fel. EA skulle ha testat spelet innan de släppt det och det kommer inte EA ifrån hur du än vrider och vänder det. om EA testar sinna spel så skulle de upptäckt det här felet och bara släppt med på skivan någon som fixar... 22/10 det är ju knappast EA:s fel att microsoft strulat till det med en win uyppdatering. Dock är det ju lite lamt att be spelarna ta bort en uppdatering istället för att fixa problemet. 22/10 Nu är då dåligt påläst igen. Det som saknades var feb-update av DX9.0c-dev. Och ja, det är i högsta grad EAs fel att den inte inkluderades, och nej det är inget som var fel på DX. Läs på och sluta gör bort dig. 22/10 Dumheter, vet du ens hur stor hur stor dll-filen är? d3dx9_29.dll - 2 278KB Det var en klantig miss, varken mer eller mindre. 22/10 Japp, som the blacksmurfer sa, det brukar hjälpa. Men, i ditt fall hjälper det med en enkel omstart, sen installa patchen igen, starta spelet, off you go. Nu så har jag, sen jag fick spelet i onsdags: Fått spontana disconnects (löst sej genom omformatte... 21/10 Blås hela systemet om du är desperat. Brukar behövas med jämna mellanrum i alla fall ;) 20/10 Jag får inte igång spelet i över huvud taget nu. Köpte spelet idag och såg fram emot en riktig mys pys kväll, men ack & ve... Står bara när jag kör igång spelet att det finns en uppdatering tillgänglig som måste installeras. Detta trots att jag redan... 20/10 Har kört nlite med alla fixar o sp pack som finns innan jag installerade windows förra gången och dom hotfixarna kan man inte ominstallera och dom syns inte heller i lägg till o ta bort program. Bra o veta . 20/10 Jodå, det här är ett problem i Windows. Det finns faktiskt en patch för den, jag har dock inte testat den och kan inte säga om den löser problemen. Vad jag förstår måste man alltså inte avinstallera den första patchen, utan kan istället patcha patchen... 20/10
Skicka en rättelse