Guillaume de Fondaumiere från Quantic Dream tycker det är dags för utgivarna att skärpa sig och inte bara göra uppföljare hela tiden.

#Heavy Rain blev tokhyllat av en mestadels enig kritikerkår, här på FZ gav vi det fyra av fem i vår recension av spelet. En hel del klagade dock på vad de tyckte var en interaktiv film, men oavsett, #Quantic Dream gick ifrån mallen över hur spel ska vara.

Guillaume de Fondaumiere från #Quantic Dream höll föredrag i Polen under dagen, där avslöjade han att spelet dragit in mer än 100 miljoner euro till #Sony. Spelets slutnota var visserligen inte helt gratis, men 40 miljoner euro är knappast något som svider med tanke på vad det drog in. Kontexten var att även innovation kan vara lönsam. Han pratade mycket om problemen med dagens spelindustri och att det inte bara är den ekonomiska krisen som ligger bakom svikande försäljning – det är även en kreativ kris.

– Vi som en industri, måste troligen bli mer kreativa och sluta med att skapa samma spel om och om igen varje år.

Guillaume de Fondaumiere lösning är dock inte att helt sluta med uppföljare på storsäljarna, utan att skapa en balans mellan nya och gamla varumärken, vilket i hans mening skulle skapa en ännu mer tilltalande marknad. Och visst finns det väl en sanning i det han säger och kanske är det därför indiescenen växt sig så stark som den är.

Kvantitet betyder inte kvalité vilket vi alla vet. 21/04 Det finns ju inte tusentals med spelutvecklare. ;) 21/04 Jag tror inte du förstått problemet. Problemet är att "nya" cod är bara expansioner och motorn är egentligen bara Id Tech 3 om ja minns rätt... 20/04 Tror också mer på det. 20/04 Heavy Rain var och kommer alltid förbli ett av dom starkaste spelen de senaste generationerna. Jag skulle hata att se namnet förstöras av en rad dåliga uppföljare. Själv är jag fokuserad på Beyond, får se om det kan leva upp till Heavy Rain 20/04 Själv har jag aldrig riktigt fastnat för Call Of Duty, men to each his own. Det är intressant hur de har byggt sitt spel dock. Artikeln nedan är väldigt intressant om du faktiskt är intresserad av vad de större problemen med Call Of Duty-serien som mång... 20/04 Hatar alla som klagar på cod... gillar man det inte så köp det inte .. hur svårt är det? Cod är nog det roligaste multiplayer shooter som finns. 20/04 låter som en långt dragen tolkning. han fick en fråga och resonerade hyfsat diplomatiskt mellen båda sidor av tärningen. http://gematsu.com/2013/02/beyond-release-date-will-be-announced-soon 20/04 Var det inte Cage som grinade på att begagnat marknaden skadar dem? 20/04 Top five highest grossing video games over five days 1. Call of Duty: Modern Warfare 3 ($775m) 2. Call of Duty: Black Ops ($650m) 3. Call of Duty: Modern Warfare 2 ($550m) edit: "Black Ops 2 made over $1 billion in sales in its first 15 days on the mark... 20/04
Skicka en rättelse