Hur bra man än är på onlinespel så varvas ofta vinsterna med förluster. Svordomar, vredesutbrott och tillbehör som åker i väggen är inte helt ovanligt men en amerikansk ungdom vinner veckans pokal i kategorin "Sämst Förlorare". Efter en förlust i #Call of Duty spårade han upp motsåndaren via ip-adressen, ringde till polisen, låtsades vara personen i fråga och berättade att han precis mördat sin mamma och tänkte döda fler.

Polisen gick på lögnen och reagerade med full kraft: helikoptrar, brandkår och en SWAT-styrka skickades till adressen där en förvånad men högst levande mor öppnade dörren. Rafael Castillo, som hade råkat vinna över fel person, märkte dock ingenting då han fortfarande var helt inne i sitt spelande med hörlurar på.

Enligt polisen har sådana "skämtsamtal" blivit allt vanligare de senaste 5-6 åren och det har till och med blivit ett eget begrepp, swatting. Målet är att skapa en så stor uttrycking som möjligt och man får fler poäng för till exempel specialstyrkor och luftunderstöd.