Många räknade med att 2009 skulle bli året då #Nintendo utannonserade en HD-version av sin Wii-konsol. Så skedde som bekant inte, och i vintras fastslog Fils-Aime att det skulle behövas något mer än "bara" en HD-uppgradering för att branschledarna skulle släppa en ny Wii. Hos BusinessWeek säger amerikanske Nintendo-chefen att Wii har en lång levnadstid kvar.

Uppgifterna om att Wii-försäljningen börjat sakta ned har visserligen slagits tillbaka av nya rekordsiffror för både Wii och DS under den amerikanska julhandeln (december månad: 3,81 respektive 3,31 miljoner sålda) men som inte detta vore nog så hoppas Fils-Aime också på att titlar som #Super Mario Galaxy 2 och #Metroid: Other M ska fortsätta sälja hårdvara under 2010.

Samtidigt kommer Natal (hösten) och Playstation 3-staven (våren) allt närmare release. Tror du Nintendos dominans på konsolmarknaden kommer fortsätta även efter att #Sony och #Microsoft börjat bombardera med sitt tunga artilleri?

Wii:s spelutvecklare har alldrig tävlat på samma plan som ps3 och xbox. Wii gav nåt nytt spelsätt medans ps och xbox gav nyare och kraftigare grafik. ps3:ans utveckling går mot det wii gav för 3 år sedan. I denna plan så ligger nintendo redan 3 år längr... 18/01 @MooDHooDs Är det inte så att PS2an har sålt mest då? 136 miljoner sålda i början på förra året. PS3 har sålt (enligt Sony ~38 milj.) enligt VGcharts 31,8 miljoner. Xbox360 har sålt (MS vägrar uppge) enligt VGcharts 37,2 miljoner. Med tanke på att boxen... 16/01 Sant, och sist jag kollade så var en Wii dyrare än en Xbox 360...så om man inte köper en PS2 så köper man en 360 istället för en Wii... 16/01 här kan ni läsa om försäljningssiffror, mina gulliga små fanboys. http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_video_game_consoles_(seventh_generation) 16/01 Har den? Hade precis för mig att ps3an under MOTSVARANDE period(jämför vecka för vecka från maskinernas release) har sålt fortare än 360 nästan hela tiden, att den(360) sen har ett försprång i tid som är ganska betydande gör att ps3 i balansräkningen... 16/01 Vad ska vi med HD-DVD eller blu-ray till när trenden är att streama/ladda ner och lagra på hårddisken, dvs inte använda optiska medium öht? Med denna matematik borde playstation 2 utklassa samtliga konsoller i försäljningsstatistiken. 16/01 Wii har ju Zelda och Mario att förlita sig på. Men that's it. Jag tror och hoppas nästan på att de kommer att få se dalande konsolförsäljning så att de bygger den där Hi-tech konsolen för sina miljarder! 16/01 Är det särför PS3 har sålt sämst utav de tre konsolerna? 16/01 Sämst och billigast... ptja... så ser ju jag på PC vs Konsoll, där det första är bra mycket bättre för just spel, men kostar lite mer.. 15/01 Reality check you need young padawan. Det var nyligen PS3+Xbox 360 hade sålt lika många exemplar som Nintendo Wii. Så vad var det du sa? =) Vilket PS3 ska uppdatera med nästa firmware-release och Xbox 360 arbetar på? 15/01
Skicka en rättelse