Idag publicerade Post- och Telestyrelsen sin årliga rapport om det svenska telekommandet. Föga förvånande visar det att väldigt många svenskar sitter med en riktigt bra lina. Om du tror att jorden är platt och att folk fortfarande har uppringt internet, har du delvis rätt.

Som du ser i stapeln ovan har nedladdningshastigheter mellan 100 och 250 Mbit/s ökat rätt rejält. Närmare 25 procent om vi ska vara noggranna. Om du kände dig som en ensam kung med snabb lina, kan vi meddela att du är en av 1,7 miljoner svenskar.

Nästa år lär antalet svenska med extra snabbt internet öka rätt rejält, då fibernät byggs så det knakar i marken. Det är även den formen som ökat mest. Motsvarigheten på den negativa sidan är uppringt internet vilket har minskat med hela 93 procent. Det anmärkningsvärda i sammanhanget är dock att 5000 svenskar fortfarande har den här typen av internet.

Telekommandet är med andra ord på en 1337-nivå i Sverige, samtidigt går det inte att släppa hur 5000 svenskar får tjut i öronen av uppringt internet. Vi skänker en tanke till dessa, dina kondoleanser kan du skriva i kommentarsfältet.