Att det skulle bli en fortsättning på 1999 års kultklassiker #System Shock 2 är klart sedan länge, liksom att namnet blir ett enkelt #System Shock 3. Nu står det också klart att #Starbreeze öppnar plånboken för att hjälpa spelet att bli verklighet.

Den svenska studion satsar 12 miljoner dollar (107 miljoner kronor) på titeln, berättar man i ett pressutskick. Det ger dem rätt att ge ut spelet, och som tack får man del av vinsten. Utvecklaren Otherside äger varumärket. Starbreeze tänker släppa System Shock 3 till pc och "andra plattformar". Vi gissar främst på PS4 och Xbox One.

System Shock 3 kodas av #Otherside Entertainment, en studio där vi finner folk med meriter från de två första System Shock-spelen samt från #Thief: The Dark Project och #Deus Ex. En viss Warren Spector håller i taktpinnen.

Det lär dröja innan du kan spela System Shock 3 – utvecklingen sägs befinna sig i konceptstadiet. Men det är defintivt ett spel värt att hålla ögonen på.

Ja just det, av 1an, my bad. :) 18/03 ojojoj Bästa nyheterna man läst på länge. 16/03 System shock 2 remake demo? Tror du tänker på remake demot av ettan. 15/03 ...och "andra plattformar". Fel svar. Om man verkligen ska gå in för att göra ett hardcore fps/rpg PC lir ska man aldrig behöva tänka på hur spelet ska kunna fungera på en rutten jävla handkontroll. Designa på det viset resulterar i att vilja men inte... 15/03 :'D 15/03 Personligen föredrar jag linjära spel över open-world spel. I open-world spel går alldeles för mycket av tiden ut på att ta sig runt. Tittar man på t.ex. DOOM är det alltid action. 15/03 Bra där Starbreeze! Det här projektet och System Shock Remastered (som jag skänkte pengar till) är nog de två spel jag längtar mest till av allt. Tänk dock om även en No One Lives Forever-kickstarter skulle dyka upp ur IP-träsket. Oj, oj, oj... (!) 15/03 System Shock Remastered lyckades på Kickstarter, och längtar redan efter det! Så det är inte för sent att prova. http://systemshock.com/ System Shock 2 är riktigt bra, grafiken är inte så farlig när du väl kommer in i spelet, även vid dagens läge! 15/03 Fan vad kul. System Shock är ett av mina drömprojekt som jag missade på den tiden, konstigt nog. Och eftersom jag är så kräsen med grafik, så blir det ingen upplevelse för mig av dessa klassiker. Har önskat mig ett System Shock med dagens teknik så dett... 15/03 om dom skulle lägga dom miljonerna på hemlösa och sånt skulle det verkligen bli en chock i systemet :p 15/03
Skicka en rättelse