Wester ser också ett maktskifte i spelvärlden.

Under de senaste åren har VR-mackapärerna stått som spön i backen; Oculus Rift, HTC Vive och Playstation VR är tre framträdande exempel. Hur försäljningen har gått? Bra fråga!

Siffror för vare sig Oculus eller Vive har inte redovisats, även om Superdata (via MCV) påstår att 250 000 respektive 420 000 enheter har skeppats. PS VR, å sin sida, har totalt sålt i två miljoner ex.

Fredrik Wester, vd för Paradox Interactive, har på Slush-konferensen uttalat sig (via Gamesindustry) och förutspår att 2018 kommer att bli ett tufft år för virtual reality.

When you meet VR companies these days, and say, 'so you're a VR company?' They say, 'Yeah, but we do other things as well... VR is the best solution that you will ever see that is still looking for a problem.

Henrique Olifiers från Bossa Studios håller med och lyfter fram att du behöver "superdyr utrustning" för den bästa VR-upplevelsen, och att den dessutom är bökig och tung. Wester tror dock att 2018 blir ett ljust år för gamers, som är på väg att ta tillbaka makten över spelvärlden.

2018 is going to be the year where gamers take the power back. We're seeing that with the loot box debacle that EA had with Star Wars Battlefront II. I think we're seeing that in numerous different places.

@Manslut: Låter mer som att du har lägre krav än andra. Inget fel i det men sluta tro att du vet bättre än andra bara för att dom inte delar dina åsikter. Tycker inte heller VR är någon wow upplevelse, det är på god väg men känns som det är en bit bort. 23/10 haha, nej, det är inte SÅ häftigt alltså... 22/12 Jag håller med dig helt och hållet. De som snackar om att VR inte är nåt att ha på grund av avsaknad av spel är uteslutande folk som inte äger ett vr-headset. Dagens VR är vansinnigt jävla häftigt, och de som inte ännu skaffat det vet inte vad de går... 22/12 Nja. Har en Vive och har blivit helt hänförd av ett flertal spel/program. Däribland Budget Cuts demo, Orch Star, Superhot, Tiltbrush och Fallout 4 (det är lite halvbra men ändå häftigt). Att dom första 2 dessutom är svenska spel är riktigt coolt. Det... 21/12 Tidigare har teknologin varit för dålig, idag är det är priset som är för högt för folk i allmänhet. 21/12 Jag fick ett VR headset, PSVR med allt till, och jag lirade en del, blev skitpeppad ett tag. Jag har även gått på en demo på HTC Vive som definitivt hade bättre tracking enligt mig, men jag kör PS4 och har ingen monsterburk så Vive känns orimligt för... 21/12 @KoP: behover är så enormt mycket större än spel. Men det förstår inte gemene man. 21/12 @kebbe: eller så lever ni båda som ni vill. Du kan fortsätta leva i dåtid/nutid och vi andra (likt de flesta i branchen) inser att detta är ett steg i utvecklingen (jämför med 2G, 3G, 4G osv) och att det kommer att bli vårt primära sätt att arbeta med... 21/12 Det är ganska bra att vara priskänslig alltså. Speciellt i detta fall, sitta där om 1 år med en sak som bara har 5 spel som kan kallas "ok"? 21/12 Jag förstår inte varför du har fått för dig att det är ok att leka översittare och diskutera ekonomin för personer du inte ens känner, du verkar väldigt småsint måste jag säga. Jag säger det bara en gång till, och fortsätter du att tolka på ditt eget... 21/12
Skicka en rättelse