Med facit i hand kanske det inte riktigt var värt det.

Mellan februari och maj förra året drabbades mer än tusen Twitch-kanaler av spambottar som saboterade chatten totalt. Meddelandena innehöll allt från rasism, homofobi och länkar till såväl våldsamma bilder som porr, något som såklart Twitch såg allvarligt på.

Man lyckades spåra attackerna till en tjänst kallad Chatsurge, och knyta den kanadensiska medborgaren Brandan Lukus Apple till den. 20-åringen står nu anklagad för "mischief in relation to computer data" där det högsta straffet är 10 år i fängelse. Han har sedan tidigare ett domstolsbeslut emot sig som förhindrar honom att skapa eller sälja alla former av botar, robotar eller annan mjukvara som kan påverka Twitch. Detta rapporterar tidningen CBC.

Enligt åtalshandlingarna ska över tusen kanaler ha fått över 150 000 meddelanden, i vissa fall uppåt 600 stycken i minuten. Fallet ska upp i domstol i februari.

Löjligt. Kommer inte att bli den domen. Twitch borde ju läggas ner. Seriöst 20/01 Jag håller med dig, det är bara det att ingen som håller på med brott tror att de ska åka dit. 19/01 Även om straffet inte är relativt till vad många andra betydligt grövre brott ger så tycker jag det är bra att dessa sätts dit hårt och brutalt. Den moderna tidens cyberkriminalitet måste tas på större allvar då den slår ut viktiga tjänster och infrastr... 19/01 Ruggig clickbait att använda Tyler1 på bilden 18/01 Bra! Hoppas dock i så fall att även andra straff som te.x våldtäkt på barn osv inte är som i Sverige och ger några månaders fängelse. 17/01 Spam är så otroligt irriterande så han ska bara ha det. Man kan ju bara önska att det kan bli lika för telefonförsäljare också. För mig som inte jobbar 7-16 är dessa bland det jävligaste som finns och orsaken till att jag tvingas till konstant ljudlöst... 17/01 Aha, ajdå. Var väl dock inte lätt att veta om man inte visste. Bild på ung person vid datorn i en artikel om en ung person vid datorn. En antar att det är den unga personen. 17/01 Personen på bilden är streamaren Tyler1, inte spammaren Brandan Lukus Apple. 17/01 Jag använder endast coh carnages chat, alla andra är mer eller mindre helt oanvändbara med 12 åringar som spammar som småglin, Skriver du något där så ser folk det och du ser vad andra skriver, kanaler som summit1g eller lirik. Nu är dessa kanler lite... 17/01 Sållar mig till gänget som anser att 10 år är ett väldigt hårt straff. Men nät-etikett bör motsvara ens agerande i verkliga livet. Visst, vi hade inte satt en gubbe i fängelse för att förstöra en (eller 3000) diskussion(er), men vi hade inte tolererat... 17/01
Skicka en rättelse