Den öppna betan anländer i september.

Dice har nyligen haft ett stängt alfatest av WW2-shootern Battlefield V. I ett inlägg på officiella sajten tackar man alla deltagare, som mestadels bestod av Battlefield 1- och 4-veteraner men också spelare som visade ett "starkt intresse" via sociala medier.

"Vi lärde oss mycket", konstaterar Dice. Alfan bestod av grand operations och conquest i nordnorska Narvik. Artikeln är ganska djuplodande (läs!) men Dice sammanfattar det de lärde sig i två kategorier: det tekniska och gameplay. Det tekniska i det här fallet handlar om hur man kommer in i matcher. Att utföra matchmaking via browsern snarare än spelet visade sig mer stabilt i alfan, men Dice lovar att matchmaking ska förbättras löpande fram till releasen.

I gameplay-kategorin berör Dice allt från revives och ammo till vapenbalansering och-hantering. Detta är alltså ett första steg som ska leda fram till releasen i oktober. Och den öppna betan?

There will be several more tests of Battlefield V – internal and external – before the October launch, and we will be using our learnings from the first Alpha to test further and fine-tune the experience.

There will be a new build of Battlefield V at Gamescom, too, and then there is the Open Beta in early September to look forward to. Thanks again for helping us make Battlefield V the best it can be.

Jag önskar att de behåller ett högt ttk så slipper vi möjligtvis dela upp servrarna i normal och hardcore igen, Och apropå servrar, har inte hört ett knyst om servrar, serverinställningar och vad vi kan förvänta oss få sätta för egna parametrar där.. 17/07 Ah okej kollade många videos en bugg som ingen hade nämnt då i betan. glädjer mig får se om dom håller vad dom lovar :) 15/07 Hardcore är så hjärndött i både battlefield och CoD eftersom de är så oerhört illa designade för det. 15/07 @donniedarko: Hardcore i arkadspel fungerar i min mening sällan bra, samma sak i cod, att slänga på ultrasnabb ttk på ett spel som varken har realistika rekyler, rörelser eller liknande gör det bara extremt frustrerande då spelen sällan är designade för... 15/07 Spela hardcore då istället som normalt folk gör. 15/07 @NympH: De kanske startade Battlefield 2 :) 15/07 Bra att de jobbar med användarupplevelsen! Det är spännande att läsa om deras lärdomar. Intressant att få ta del lite hur de jobbar med post-play enkäter och telemetry för att dra lärdomar ifrån användares åsikter och beteenden! Ett önskemål vore att... 14/07 Låter som DICE har spelat lite Rising Storm, exakt så funkar det där. 14/07 Battlefield har man alltid vad jag vill minnas kunna "spota" fiender så dom syns på kartan. 3d spotingen har jag aldrig tyckt om sen det dykt upp. Låter bra om det försvinner i V 14/07 @FuzioN: Spotting är borta ur BF V, den spottingen som var med i alphan när man såg en fiende var en bug och ska inte fungera så, men man ska kunna "pinga" en plats åt sin squad typ.. te.x "där borta är fienden" men ingen 3d spotting! :) 14/07
Skicka en rättelse