I lördags fick vi reda på att Telltale Games så gott som säger adjö till hela sin personalstyrka. Nu får vi ett lass med salt att hälla i såret.

För några dagar sedan kunde vi meddela att Telltale Games stänger ned sin verksamhet. Ett beslut som naturligtvis träffade oss precis där det gör som ondast.

Slutet var kommet för The Walking Dead-serien och den där andra säsongen av The Wolf Among Us kunde vi fetglömma. Värre skall det dock bli, för det hyllade företaget hade nämligen mer spel i kikaren.

Det är den frilansande Dragon Age-författaren Alexis Kennedy som yppar några ord om ett strategispel med zombies, som Telltale Games rådfrågat honom om.

While I was at BioWare, this was early 2017 I think, Telltale approached me because they wanted some consultancy on a specific narrative, procedurally generated thing

De ville ha hjälp med att arbeta fram ett annat form av narrativ till sitt icke-utannonserade zombiespel, som var planerat till mobila enheter (kanske även andra plattformar). Han berättar vidare att de hade arbetat med projektet under några år och lade stort fokus på en mer påverkbar berättelse.

Spelet i fråga skulle kretsa mycket kring resurshantering och basbyggande med ett dystopiskt London som tänkvärd miljö. Vi hade såklart föredragit ett dystopiskt FZ-kontor där Gustav dödat förstasidan samt halva jordens befolkning, men nu får vi inget av det. Spelet lades på is och den slutgiltiga spiken hamrades in sent förra veckan.

Skicka en rättelse