Det har höjts ögonbryn åt The Day Before ända sedan det utannonserades. De trailers som visats upp har sett väldigt polerade ut, och många har ställt sig frågande till huruvida en rätt ny och obeprövad studio kan skapa en så pass stor och detaljerad spelvärld. Huruvida de lyckas får vi se den 12 juni – då spelet släpps till PC, Xbox Series X/S och Playstation 5 – och innan dess kan vi njuta av den officiella RTX-trailern.

I trailern får vi se prov på de raytracing-effekter spelet ska nyttja, som inkluderar reflektioner, ambient occlusion (kontaktskuggor) och global illumination. Redan nu kan vi höra våra grafikkort gå på högvarv vid blotta tanken, men spelet kommer även att stödja AI-uppskalningstekniken DLSS, vilket lär underlätta en hel del.

Vi får oss även en ordentlig titt på spelets storstad, och återigen går tankarna osökt till The Division. Det finns dessutom en vidsträckt landsbygd runt sagda stad, och den färdas man bäst genom med de olika fordon som finns i spelet. Fokus ska enligt skaparna själva ligga på PVP, men med tanke på alla zombier som stapplar runt finns det givetvis en del PVE också.