#Lucasarts släppte som bekant en nyversion av #Monkey Island med det läckra namnet #Monkey Island: Special Edition. Källor ska ha rapporterat till Kotaku att även uppföljaren #Monkey Island 2: LeChuck's Revenge behandlas på liknande sätt med en nyversion. Det officiella tillkännagivandet kanske till och med kommer under nästa veckas Game Developer Conference i San Francisco.

Tydligen ska även denna nyversionen bjuda på "förbättrad" grafik samt ljud. Formaten ska enligt källan inte som förra gången bara vara Xbox 360, Windows och Iphone, utan även Playstation 3.

Kotaku har en stark repertoar i att luska fram kommande tillkännagivanden, men som alltid med rykten så passar det sig bäst med ett intrikat saltkar i vänster näve.

Det var nog lite väntat eftersom Star Wars spelen har gått åt pipan... 08/03 Yeees! Hoppas hoppas hoppas! :) 08/03 3an man vill ha igen dock. 08/03 Roligt att ett av de bästa äventyrsspelen någonsin får kliva in i rampljuset igen! Hoppas dock verkligen att dem inte kör med samma groteska stil som i förra remaken, något i stil med CoMI eller orginalets omslag skulle vara välkommet. 07/03 Grymt! Hade aldrig upplevt Monkey Island innan denna special edition släpptes till iPhone. Hoppas ryktena stämmer. 07/03 för nu kan xbotsen få det... ähh, jag tycker det är härligt att det försöker blåsa liv i dessa gamla titlar och erbjuder de som är för unga för att ha spelat orginalen en chans att lira dessa klassiker 8) 07/03 FEtfail om det e samma usla grafiker som gör nyversionen av tvåan som gjorde ettan. Miljöerna var väl ok, men karaktärerna såg lite ut som en photoshopnybörjare som försöker göra skuggor och hilites med Dodge och Burn tool istället för att måla dom på... 07/03 Varför bli upphetsad av denna re-make? Kör in originalet i SCUMMVM istället så blir det snyggare än vad förra re-maken blev och du har då fått det helt gratis. 07/03 Provade de där för ett tag sedan om jag inte minns fel, men hade problem med att spelet ständigt hängde sig tror jag. Får ta o pröva igen o hoppas att det funkar. 07/03 http://quick.mixnmojo.com/software#grimlauncher http://quick.mixnmojo.com/grim-fandango-setup För er som har skivorna men nya operativsystem :) 07/03
Skicka en rättelse