#Square Enix meddelar att utvecklingstiden för #Final Fantasy Versus XIII går, jämfört med utvecklingstiden för #Final Fantasy XIII, betydligt snabbare och är mera smidig eftersom Versus-teamet kunnat låna in folk från XIII-teamet för råd och assistans. Dessutom är nu spelmotorn och utvecklingsverktygen i fungerande och väldokumenterat skick, vilket ytterligare speedar upp processen.

De som får förhoppningar om att detta ska innebära att Versus XIII kommer nära inpå vanliga XIII ska dock inte hålla andan. I dagsläget är inget släppdatum utsatt för Versus XIII överhuvudtaget, och med tanke på att vanliga Final Fantasy XIII dyker upp här i väst redan i början på nästa år så lär antagligen Versus-släppet skjuta ut på tiden ytterligare ett tag.

Skillnaderna mellan XIII och Versus XIII är att den senare regisseras av karaktärsdesignern Tetsuya Nomura (Final Fantasy VII med flera) och att det senare spelet kommer bli mörkare och mer actionorienterat än XIII som ska bli ett mer regelrätt japanskt rollspel.

Skicka en rättelse