Glider in i mål.

Det är inte alltid så lätt att uppfatta skillnaderna i de stora sportseriernas årliga utgåvor. Istället för revolutioner får vi ett ständigt dropp av små förändringar och nya eller omarbetade spellägen. För det mesta brukar jag sitta och klia mig i huvudet när det är dags för ett nytt NHL-spel, och undra om jag inte installerat förra årets version av misstag. Det problemet har jag inte i lika hög grad med NHL 19.

Hör jag frasen ”tremendeously tremendous” igen går jag upp i atomer

Det mesta är förstås sig likt. Samma presentation, samma irriterande och korkade kommentatorer (hör jag frasen ”tremendeously tremendous” igen går jag upp i atomer), och mestadels samma spellägen. Men även om det ser ungefär likadant ut även på isen så känns det bättre än på länge. Tack vare det nya animationssystemet får vi lite mjukare, lite snabbare och lite mer följsam och kontrollerad hockey. Det är fortfarande relativt subtila förändringar, men de gör större skillnad än man kanske kan tro.

Zetas skägg får 5/5

En annan högst välkommen nyhet är spelläget World of Chel. I princip är det en onlinehubb där du kan spela lite olika sorters matcher på uterinkar, låsa upp nya tillbehör och kläder och även spela solo i matcher mot klassiska NHL-legendarer. Att spela på under bar himmel är visuellt uppfriskande just för att det är ett avbrott mot den ack så bekanta presentationen i de vanliga matcherna i HUT, Be a pro eller managerläget.

Stjärnan i World of Chel är Ones, ett spelläge som innebär att tre spelare slåss om att göra mål på samma stackars AI-målis. Det är simpelt men intensivt, och matcherna är behagligt korta. Hur väl det håller i längden återstår att se, men här och nu har jag roligt med det. Att se hur spelare faller in i samarbete mot den som har pucken, för att omedelbart börja puckla på varandra så snart den är lös, är mycket underhållande.

Threes, det kaotiskt roliga arkadläget från förra året, återvänder med en något förbättrad kampanj för solo och co-op. Läget återfinns också i Chel-hubben, där det gör sig utmärkt i absurda onlinebataljer på uterinkarna.

Tackla maskoten!

Den som vill bygga sig en hockeykarriär ifred kan fortfarande göra det. De klassiska karriärlägena har inte fått några enorma förändringar, direkt, även om det utökade scoutingsystemet i managerläget är ett trevligt tillskott.

NHL 19 är inte utan brister, förstås. Gamla skavanker följer med, som bland annat ett oslipat Be a pro-läge i stort behov av en rejäl bearbetning. Några av förändringarna på isen slår lite fel också. I ett försök att balansera försvarssystemet har utvecklarna till exempel gjort det på tok för lätt att dra på sig utvisningar för framför allt tripping.
Även om spelet halkar till lite emellanåt så glider det ändå i slutänden in i mål. När allt kommer omkring är det ändå det viktigaste med ett sportspel att man har kul, och jag har roligare med NHL 19 än jag haft med serien på ganska många år nu.

NHL 19
4
Mycket bra
+
World of Chel
+
Uterinkarna ger välbehövlig visuell omväxling
+
Nytt animationssystem
-
Kommentatorerna fortsätter enervera
-
Karriärlägena hade tjänat på mer rejäla förbättringar
Det här betyder betygen på FZ
Skicka en rättelse
Tycker att spelet är kul när man spelar själv eller med en kompis i soffan. Över internet är det hur segt som helst. Kommer ihåg att jag och polarna spelade något av de tidigare och det var inte alls segt på samma sätt som det här. Vet inte vad EA har... 26/02 NHLs 3v3-läge är det roligaste soffliret jag haft på länge. Oslagbart med snabba spelvändningar, stenhårda tacklingar och massvis med mål. Rekommenderas varmt för ett tävlingsinriktat gäng :) 10/10 Nhl 19 är mycket roligt spel. Just spel med 3 spelare ger ett snabbare spel. Större yta på isen också. Skillnad på NHL 1993 som jag började spela med på den tiden. Hela spelet låg då på 4 PC disketter. Ni kan se skillnaden här. https://www.youtube.com/w... 01/10 Nhl2000 va ja skitkul när man kunde ha sitt ansikte med..sen blev nhl 2002 mer o mer arkad 22/09 Det ultimata testet. Ett gäng grabbar, vuxendricka och en för trång soffa. Standardläget kändes snabbt gjort men threes var kul, när vi väl fattade varför poängen sprang och tillbaka så mycket. 22/09 @TheConsul: Det blir gurgel!! 20/09 @Espresso_Bengt: Vilken rackarrökare! 20/09 Jo, det har jag också hört när det gäller riktig fotboll och riktiga kommentatorer, många utländska är mer pålästa och bra på att kommentera. Men i ett tv-spel där de engelska kommentatorerna uppenbarligen är skit (och kommentatorerna kommer antagligen... 19/09 För att det blir sämre med lokala kommentatorer, det var därför Hysen och Strömblad försvann ganska snabbt. Jag som äkta fotbollsnörd som ser allt jag kan se har hellre engelska kommentatorer än svenska när jag ser t.ex Premier League. Man blir oftast... 19/09 Förstår inte varför EA som badar i pengar inte kan ge oss ordentliga kommentatorer samt lokala sådana, några årgångar av FIFA hade Glenn Hysén och Henrik Strömblad och det höjde verkligen upplevelsen ordentligt. Nu kör de bara samma trötta aber varje... 18/09