HP ger sig in i gamingmus-branschen. Hur det går? FZ-testpiloten Harakiri berättar.

Inledning & presentation

HP är mest kända för sina datorer och skrivare. Men deras gamingmärke heter Omen och har en ganska respektabel flora av datorer. Nu breddar man sig och inkluderar en mus i detta utbud. Jag är nyfiken. Kommer denna mus att ha en chans mot alla andra högklassiga möss som finns därute?

Själv kan jag inte påstå mig vara nån expert på möss men jag spelar en blandning av action och strategispel där en bra mus är en vital komponent. Jag har provat många möss under åren men faller ofta tillbaka till Logitech som favoriter. I denna recension kommer jag att jämföra med min trotjänare: en Logitech G502 Proteus Spectrum.

Just tillbehör är en högst subjektiv upplevelse och jag rekommenderar alla att gärna prova många olika sådana tills man hittar det som passar just dig.

Hårdvara

HP Omen Reactor

Färg

Svart

Material

Plast, gummi

Knappar

6

Uppdateringsfrekvens

1 000 Hz

Sensor

16 000 DPI

Switchar

Optisk-mekaniska

Prestanda

0,2 ms responstid

Bredd

4,16 cm

Höjd

1,6 cm

Djup

8 cm

Vikt

160,7 g

Sladd

Metallklädd, 2 m

Mjukvara

Omen Control Center

Musen har ett rejält gummerat scrollhjul och totalt sex knappar. Den är gjord för högerhänta personer, har en bred bottenplatta och ett rejält tumstöd. En knapp ovanpå tar hand om DPI-funktionen och sen är scrollhjulet i sig klickbart. Den har som sig bör två stycken tumknappar som enligt mig sitter på bekvämt avstånd för min tumme. Samtidigt är de inte i vägen för att kunna få ett bra grepp om musen.

På nedre delen har du en stor Omen-logo. Den och scrollhjulet har RGB-funktioner och kan styras via mjukvaran på olika sätt. Bakdelen har dessutom justerbar höjd liknande Mad Catz, om ni känner till det märket.

Första intryck

Musen levereras i en svart-röd kartong som innehåller mus och snabbmanual. Det första jag tänker är hur smal och lätt den är. Själv har jag som preferens att gilla lite tyngre och bredare möss. Det andra som sticker ut är den slimmade metallklädda kabeln som är ganska tung men ändå böjlig.

Föregående Nästa
Skicka en rättelse