Nyckelord: Avalanche-studios

176 artiklar i arkivet.

Filtrera
29

Just Cause 2

Med gripklo och fallskärm slår man världen med häpnad. I alla fall om man heter Rico Rodriguez, älskar rått svängande action och har en diktator att tukta. Vi kikar närmare på Just Cause 2, en uppföljare med extra allt.

8

Tema: Spel som jobb - Producent

Spindeln i nätet sammanfattar rollen som producent, ett mångfacetterat yrke med massor av innehåll. I vår fjärde del på temat spel som yrke berättar tre producenter vad de egentligen får betalt för.

0

Tema: Spel som jobb - Ljudtekniker/musiker

Dags för den tredje delen intervjuer med svenska spelutvecklare om vad deras yrkesroller innebär. I dag är det ljudfolket som gör sina röster hörda.

20

Tema: Spel som jobb - Programmerare

Jolt-pimplande mattegenier med acne och problem att vistas i dagsljus? Nja, bilden av programmeraren tål att nyanseras. Vi har letat upp ett par svenska kodknackare som vänligt och villigt berättar om yrkets förutsättningar.

33

Tema: Spel som jobb - Grafiker/animatör

De gör det du ser när du spelar. Hur gör de? Hur gör du för att göra det de gör? Sex grafiker sjunger ut om yrke, utbildning, förväntningar och framtidstro.

41

Tema DRM - detta säger branschen

Vår genomgång av DRM- och kopieringsskydd rullar vidare. I dag låter vi två representanter för spelbranschen komma till tals - Dice och Avalanche ger sin syn på saken.

65

The Hunter

Svenska Avalance Studios inbjuder dig till att spendera timmar med att sitta och speja i ett jakttorn i väntan på den där riktigt fina älgen. Påpekas ska att det handlar om ett datorspel, närmare bestämt The Hunter.

61

Årets...

Du vet vilka spel som var bäst förra året, men hur är det med allt annat? Vad fick mest uppmärksamhet? Vad sög? Vem är skåningen som inte äter spettekaka? FZ redovisar allt annat som hände under 2008.