Plötsligt dök en spelare på level 50 upp I #Star Wars: The Old Republic med en vit ljussabel. Något liknande hade aldrig setts i onlinerollspelet (åtminstone inte sedan betan) och jakten på den vita kristallen spred sig som en epidemi runtom i galaxen. Alla ville ha sin alldeles egen "whitesaber".

Ägaren postade bildbevis på spelets forum, stats på vapnet och visade livestreaming när han sprang runt i världen. Men hur han fick kristallen – det höll han för sig själv. Ryktena började flöda men ingenstans stod skatten att finna. Det sades att en av Alderaans så kallade "world bosses" hade den – men inte. Jakten gick vidare på snötyngda Hoth och ökenplaneten Tatooine. Men också här förblev skattjägarna tomhänta.

Bildbevis på den vita kristallen.

Slutligen satte #Bioware ner foten och förkunnade att kristallen hade fåtts genom en ”komplicerad exploatering” och än så länge inte är en officiell del av spelet.

– Catchdeathwalker fick inte den vita kristallen genom legitima metoder i spelet. Vi tar bort kristallen ur hans ägo. Just nu är det inte möjligt att få den vita ljussabeln på något spelmässigt sätt. I framtiden kommer det vara möjligt. När den dagen kommer så säger vi till, då kan ni skaffa kristallen för era karaktärer, stod det att läsa i en tråd på det officiella forumet.

Den vita kristallen blir alltså en skatt för high level-karaktärer framöver. Och jakten på den legendariska skatten fick ett något snöpligt slut. Däremot har skattletarna hittat andra underliga ting, som bland annat involverar "Queen of Sands" på Tatooine.

Fortsättning lär följa...