Om Brian Fargo samlar in tillräckligt med Wasteland 2-pengar kommer RPG-experten Chris Avellone hos Obsidian bidra med ytterligare rollspelsexpertis.

FZ har tidigare rapporterat om att rollspelsstudion #Obsidian kommer hjälpa till med Wasteland 2 om Kickstarter-insamlingen får ihop 2,1 miljoner dollar, och nu berättar företagets Chris Avellone mer om vad Obsidian skulle kunna bidra med i praktiken. Främst vore det narrativ, miljödesign och konversationssystemet som han nämner.

Chris Avellone har tidigare arbetat tillsammans med Wasteland-mannen Brian Fargo på varmt mottagna pc-rollspel som #Icewind Dale och #Planescape: Torment.

– För närvarande är det bara jag, och jag skulle eventuellt assistera med narrativ och miljödesign, samt konversationssystemsförslag och struktur. Just nu handlar det enbart om designarbete, vilket är en av Obsidians styrkor.

För den som oroas av att ytterligare en studio i grytan kan göra soppan vidbränd har Chris Avellone ett lugnande besked – "det är fortfarande Brian och Inxile som styr skutan".

– Medan jag är säker på att de kommer att lyssna och ta emot feedback, så finns det inget som kan döda ett projekts momentum som för många kockar med lika mycket att säga till om – det enda du tillagar då är ett recept för katastrof. Kortfattat: Brian känner till Wasteland bättre än jag, och han vet vilken ton han vill ha. Obsidians jobb och mitt jobb är att tillhandahålla kunskap från våra erfarenheter med rollspel och design, och hjälpa honom förverkliga sin vision på ett sätt som infriar och överträffar spelarförväntningarna, säger han.

För närvarande har Wasteland 2-insamlingen fått in 1,88 miljoner dollar, så det är ett par hundra tusen kvar innan det kan bli aktuellt för Obsidian att hjälpa till. Insamlingen stänger ner om 14 dagar.

Fallout : New Vegas är trots små brister ett av de roligaste RPG-spelen jag har spelat de senaste fem åren, faktum är att jag installerade om spelet i förrigår för att köra igenom det en gång till och kanske utforska lite mer ! Knights of the old republ... 03/04 Planescape Torment, det spelet slår spelen du nämner på fingrarna rejält, kändes ibland mer som att läsa en bok än att spela ett spel och då har jag inte ens spelat mer än början. Förr så var storyn i spelen mer intressant men idag är det få spel som... 02/04 Inga spel når upp till några som helst litterära kvalitéer, även om det så klart finns gradskillnader. Storyn bakom Call of Duty MW-typen av spel som de gör reklam för i bakgrunden kan ett dagisbarn dikta upp med sina plastfigurer. Dear Esther var konce... 02/04 Obsidian är nog inte det bästa valet i jobba med. Dem har inte precis ett bra sortiment av spel. 02/04 Jag har ökat min insatts stegvis... Först var det $15 för att hjälpa till och få en kopia av spelet... men sedan tyckte jag att man ska ha collector's edition när man själv hjälper till med finansieringen. Min sista insatts är $265 då autograf och andra... 02/04 Såg någon på Wasteland 2´s Kickstarter sida länka till detta http://www.kickstarter.com/projects/1451923705/make-leisure-suit-larry-come-again. Har för mig att jag läste om denna remake för ett tag sedan men osäker på om det var via Kickstarter eller... 02/04 Chris Avellone skrev Planescape: Torment. 'nuff said. 02/04 Med narrativ, miljödesign och konversationssystemet? Självklart! Det är därför de största talangerna och författarna går i just högstadiet eller motsvarande. Edgar Allan Poe skrev väl sina största litterära verk vid 13-14 års ålder? 02/04 Heja insamlingen! 02/04 Att föra tillbaka/ihop fler av utvecklats till de gamla goa rollspelen är bara positivt i min mening. Dessutom är chris avellone i mina ögon en legend jag litar 100% till i att tillföra ytterligare stämning och djup för Wasteland2. Har bara mycket goda... 02/04
Skicka en rättelse