4x = explore, expand, exploit & exterminate.

Den 24 augusti får pc-liret #Endless Space ett boxat släpp i butik. Men en Steam-version väntas också under sommaren, för den vars bokhyllor redan är fullmatade.

Endless Space är ett strategispel av typen 4x, vilket står för "explore, expand, exploit & exterminate". Eller som vi på FZ vill kalla det: "hitta, hojta och halshugg". FZ kan varken räkna eller tänka särskilt bra, så det här är inget spel för oss.

Senaste trailern ser du nedan, visst verkar det lovande?

Verkar vara ett ritkigt trevligt litet spel. Blir ett köp när det släppts :D 11/05 Det är annorlunda, men intressant. De kallar grund-resurserna i spelet för FIDS. Food, Industry, Dust och Science. De är bas för saker som befolkningsökning på nya kolonier, industrier för att tillverka snabbare, valuta att köpa diverse saker för, och... 10/05 Ser ju riktigt spännande ut. Bra djup å snyggt. Tittat på detta youtubeklipp (http://www.youtube.com/watch?v=b5V0zXc5SLc&feature=related) å det blir absolut ett köp sen! Frågan e bara om man ska förboka (sitt namn i eftertexten å bild på deras kontor... 10/05 Hur är resurshämtning om det finns? Som i GalCiv2's första expansion där man kunde bygga mining base på asteroider ? 10/05 Hade inte tänkt spela alfan, men började köra lite och sen fastnade jag. Bästa rymd-4X jag spelat på länge. Mycket bra, trots att det är en alfa-version. Det är lite som GalCiv2, fast de gjort allting mycket smidigare och snyggare. En likhet som fick... 10/05 Detta har legat på min önskelista en tid. Hoppas det blir bra! 10/05 Jag har redan förköpt sen tidigare och fick tillgång till alfa-versionen, som Uzza nämnde ovan. Väldigt lovande, men tänker inte köra allt för mycket innan release (köpte inte för att få testa alfan direkt). 09/05 Det ser lovande ut, alltid kul med nya 4X spel. Men som Schmuttah säger så är det ju inget som slår Galciv 2 :) 09/05 Ni som lirat, kan ni beskriva lite hur det känns och hur ni upplever gameplayet. Är en sucker för turordningsbaserade lir och är det i rymden så kan det vara värt en del :) 09/05 Köpte Emperor Special Edition och fick tillgång till Alpha versionen. Hur jäkla bra som hekst. Polerat, inga buggar, rent, helt klart en av dem mest lovande titalrna hittills i år, och ändå bara i Alpha stadie. 09/05
Skicka en rättelse