Snart står den nya konsolgenerationen och bankar på dörren, men ändå finns det vissa tekniska frågetecken att räta ut. Som varför #Dead Rising 3 bara fixar 30 fps på Xbox One. Ska man tro elakartade rykten på internet har de till och med problem att komma upp i det antalet. Bilduppdatering och upplösning är mål för ständig debatt och det lär bli upp till bevis för många spel när de släpps senare i år.

Två av dessa som vi dock inte kommer behöva oroa oss över är Xbox One-exklusiva #Ryse: Son of Rome och #Forza Motorsport 5. Nu har nämligen Microsofts Aaron Greenberg bekräftat att de båda upplevelserna rullar på i 1080p.

Vad har det med saken att göra? Jag tar ju hellre lite sämre grafik med bra bildfrekvens så man slipper illamåendet, och irritationen, än en jäkla massa ögongodis som de ändå inte kan leverera på ett bra sätt? 17/09 Så nu blev man nedgraderad till en prestandakåt idiot också, det var nog första gången, men tack i alla fall :) Jag tycker bara att det är bättre att spela spel i 60 FPS än 30, så man slipper få ont i skallen av att allt småhackar hela tiden, men det... 17/09 Grafiken är det viktigaste och Därför spelar jag bara 3d benchmarks. 17/09 Har absolut INGEN som helst betydelse what so fuckin' ever. :up: Gud så extremt trött man blir på prestandakåta idioter som bara bryr sig om vad FPS-mätaren säger? Spelbarheten då? Är inte det lite viktigare? Vill jag se en snabb bildvisning så gör jag... 17/09 Tyvärr stämmer detta inte, Ryse klarar inte 1080p utan ligger på 900p, om 60fps är möjligt eller bara 30? Killer Instinct ligger på 720p men klarar iaf 60fps. http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-ryse-runs-at-900p "One basic example we were... 17/09 Det finns många spel man kan spela i 20 fps utan större problem så jag tvekar inte sekund på att du har det bra. Tråkiga är att det är många som är fps kåta och inte tänker efter om det verkligen behövs så många fps i alla spel. I en del spel som tex.... 17/09 Här sitter en annan och spelar spel i 20 fps och tycker det fungerar ganska bra. 17/09 Alltså något mellan 720p och 1080p. Ska bli roligt om 3 år när PC spelare börjar ha råd med billiga 4k skärmar och dagens konsoler kör spel i 1080p. 17/09 Man tycker att höjdare på Microsofts Xbox-avdelning borde ha lärt sig vid det här laget att inte göra uttalanden utan att vara tvärsäkra på vad de säger - herr Greenberg har fått ändra sig då Ryse tydligen är 900p uppskalat till 1080p. 17/09 Eftersom de nu har pcarkitektur så är det kanske inte omöjligt att det dyker upp nya versioner med kraftigare cpu och gpu inom 5 år som klarar 4k. Då kan man även hålla bakåtkompatibilitet ett tag 17/09
Skicka en rättelse