Överlevnad är inte bara en trend, det är en guldgruva.

I början av januari avslöjade Garry Newman, skaparen av #Garry's Mod, att hans nya spel #Rust sålts i över 150 000 exemplar och redan då sålde snabbare än hans Source-lekstuga någonsin gjort. Nu, en dryg månad senare, är försäljningen upp i 1 miljon.

Spelet är fortfarande i alpha-stadiet och så sent som för några dagar sedan togs zombies bort som fiender, för att ersättas av björnar och vargar. Förutom att vara lika oförlåtande som #Dayz, som också passerat 1 miljon sålda exemplar i sitt ofärdiga tillstånd, har Rust också fått en del uppmärksamhet för sin snoppcensur.

Varför recensera en produkt som inte är färdig? Det är som om en matkritiker skulle kommentera degen långt innan bakelsen är färdig. Nyckeln är ändå "påverka utveklingen". Samt att om man läser en recension så är det en subjektiv åsikt och om recensente... 12/02 Sant, men early access spelen får inte kritiker recensera för dom är inte färdiga, funderar du på att köpa ett nytt spel så kan du alltid läsa recensioner på det innan. 12/02 Det visar ju bara att dessa "halvfärdiga" produkter ger spelarna mer makt att forma spelet tillsammans med developers, istället för att köpa ett "färdigt" spel och bli besvikna över att produkten de införskaffat troligtvis alltid kommer vara lika kass. 12/02 Varför är det tragiskt? Se bara på minecraft, det är roligt att vara med i utveckling utav spelet. 11/02 Det är en otrolig diskrepans mellan vad dom stora bolagen utvecklar för spel och vad folk vill ha för spel. Det borde vara kristallklart vid det här laget. Folk vill bygga i öppna världar, skapa in-game communities, ha en avsevärd risk vs reward och möj... 11/02 Halvtragiskt ändå att ett ofärdigt spel säljer bättre än fullständiga releaser. :( 11/02 FZ har väl även de snoppcensur :) 11/02 Länken om snoppar och censur fungerar inte :/ 11/02 Roligt spel, tyvär tycker jag som många andra att gå runt och döda andra folk/baser är roligast 11/02 Jag skulle vilja påstå att det är persistence. Att allting inte nollställs när du lämnar servern. Att du har din karaktär som du kommer tillbaka till och som du har kämpat så mycket för att få den dit där den är nu att du verkligen, verkligen inte vill... 11/02
Skicka en rättelse