Massiva nedskärningar hos jätteföretaget, men inget säger ännu att spelavdelningarna drabbas.

#Microsoft fick en ny verkställande direktör i februari, och som ett led i företagets vilja att spara meddelar den nya vd:n Satya Nadella i dag att 18 000 personer får lämna företaget.

Den enorma neddragningen berör till stor del företagets mobiltelefondivision, där hela 12 500 jobb försvinner. Det innebär att finska #Nokia, som Microsoft nyligen köpte, kommer drabbas hårt. Enligt Hufvudstadsbladet försvinner 1100 tjänster i Finland, skriver SvD.se.

Om och i så fall hur nedskärningarna drabbar företagets spelinriktade verksamheter har vi ingen information om i nuläget.

Nedskärningen är enligt Svd.se den största någonsin i företagets 39-åriga historia. Innan dagens besked spekulerades det i att Microsoft skulle skära bort 6000 tjänster, men i praktiken blev det alltså långt fler som får gå.

Nadella heter personen och inte Nutella! Haha 22/07 behövs det en vecka att vänja sig vid ett gränssnitt, som knappt ens kan anpassas i nån större grad, till en telefon så är det felkonstruerat bortom räddning. men fint med ett intygande av problemet för WP som jag tog upp iaf.. ;) 21/07 Microsoft gick alltså 20,4 miljarder dollar i vinst första kvartalet 2014...Man vill fan kräkas när man läser såna här nyheter. Så jävla vidriga människor som sitter och styr dessa företag. 19/07 Xbox Entertainment Studios läggs ner http://www.prisjakt.nu/pryl/ovrigt/5499_xbox_entertainment_studios_laeggs_ner#xtor=AD-500-[prisjakt_pryl]-[tf_Xbox_lagga_ner_1406]-[integration]-[aftonbladet]-[Nyheter]-[27001] 18/07 MS hatet måste fortgå, det negativa Sony gör det skriver vi inget om för vi har ju valt sida. 18/07 Nu börjar det tydligen kapas bland Xbox-personal också: http://www.mcvuk.com/news/read/deep-cuts-at-xbox-europe-as-nadella-swings-axe/0135568 18/07 De var iallafall snabba med att sätta upp skylten för microsoft när köpet av nokia var klart. I princip samma kväll som de köpt nokia hade det kommit upp en microsoftskylt på byggnaden (bor i närheten..) Hoppas inte de drar ner för mycket på mobildivisi... 18/07 WP är så galet mycket snabbare och enklare att använda än Android. Ios kan jag inte uttala mig om eftersom det var så längesen jag använde det. Men prova en WP i 1v och du kommer aldrig vilja ha något annat. Nackdelen är att vi får vänta lite längre på... 18/07 Såg går det när man gör ett operativsystem som Windows 8. 18/07 ska aldrig mer ge en krona till det företaget :x 18/07
Skicka en rättelse