Förra året lämnade Dean Hall Bohemia och Dayz för att göra nya spel. I ett blogginlägg berättar han mer om processen och att han har börjat samarbeta med företaget Improbable som tydligen utvecklar teknik som imponerar stort på honom.

"My first meeting with Herman Narula, the CEO from Improbable, was one of the most surreal I ever had. The technology I had always wanted and tried to make was finally here. DayZ was born out of my aborted attempts to make a database architecture to support my wild mass multiplayer ideas. But now, I didn’t need a ten year plan to make my grand visions of multiplayer come true. I could do it now."

Det är grandiosa multiplayer-planer på tapeten, men de som förväntar sig en vidareutveckling av #Dayz kommer förmodligen bli besvikna. Hall är inte intresserad av att göra trygga och säkra spel, utan vill testa gränserna och göra spelen han alltid drömt om. Han förkastar de gamla sätten att skapa och marknadsföra spel med hype och marknadsundersökningar, och vill istället låta duktiga utvecklare skapa bra spel utan distraktioner – något som är möjligt tack vare pengarna han tjänade från Dayz.

Det låter minst sagt lovande, även om vi inte får någon konkret information om projektet.

Armén, bilden är tagen innan han börjad ejobba på Bohemia. 05/03 Dean Hall borde läsa mer om vad som finns på marknaden. Tekniken finns för att göra storskaliga spel, bara att spelindustrin inte har anammat den ännu. 04/03 Hade en hobby. tjänade ÄCKLIGT med pengar. och helt plötsligt ville folk ha nåt för sina miljoner dom gett han. Då ger han upp och gör nåt annat och bara sviker alla som köpte hans "visioner" on dayz. Tack Dean. Kan jag få tillbaks mina pengar? 04/03 Undrar om DayZ någonsin kommer bli klart. Är ju lite trist om spelmotorn kommer anses vara utdaterad när spelet väl släpps. 04/03 Innan folk blir alldeles för rabiata i sitt hat kanske det vore bra att veta att Dean Hall var projektanställd för att jobba på Arma 3 och att hans kontraktstid löpte ut. DayZ köptes loss rätt långt innan han slutade på Bohemia så hade det varit en cash... 04/03 Jag har träffat en av utvecklarna, och enligt denne så blev ju Hall tvungen att bestiga lite berg och göra allt möjligt annat, det är heller inte troligt att dayz går guld inom den närmaste tiden. Det var visserligen för 1-2 år sedan, men iaf. Hall verk... 04/03 Och det skiljer sig hur från alla andra spelutvecklare? Spelutveckling är en snårig process och spel blir sällan exakt som utlovat. Sen så tycker jag det är helt befängt att klaga på vad han gör på sin fritid. Vad har du med att göra vad han gör för sin... 03/03 Du hade då ett trött argument.... Snackar inte om early access, utan att jokern har lovat skit på forumet i flera år nu, sen får någon "stress" chock o drar i väg i x antal veckor och sprättar pengar istället! 03/03 Jag är mer rädd för att folk ska sluta ha visioner och drömmar. Ska man sluta forska för att hitta ett botemedel för cancer bara för att det bara blir massa misslyckade experiment hela tiden? Dean Hall ror ju mot framtidens spelindustri, han kommer på... 03/03 Du vet att han inte har jobbat med DayZ på typ ett halvår väl? "Åh nej, det här spelet som jag köpte som Early Access är inte ett färdigt spel!!!!" 03/03
Skicka en rättelse