En titt i historiens backspeglar visar att branschen gärna pekar ut piratkopiering som en av de främsta orsakerna till att man överger en [[plattform]] till förmån för en annan. Den senaste i raden av format som på sina håll spås en allt annat än säker framtid är pc-spelen som populärt sägs leva en allt mer undanskymd roll i skuggan av [[konsol | tv-spelskonsolerna]].

Ämnet aktualiserades så sent som i torsdags då tyska #Cryteks talesman Cevat Yerli [n=24703 fastslog] att man inte längre kommer att utveckla spel exklusivt till pc till följd av den omfattande piratkopieringen av #Crysis - ett uttalande som det kan finnas skäl att tro att fler företag skulle kunna ställa sig bakom, givet att de uteblivna försäljningsintäkterna slår så hårt branschen gör gällande.

Veckans FZ-enkät avhandlar pc-formatets framtid då vi kort och gott ställer oss frågan om piratkopiering kommer att döda pc-plattformen? Har olyckskorparna rätt - eller är hela diskussionen en storm i ett vattenglas? Rösta här nedan och gör därefter din syn på saken hörd i FZ:s diskussionsforum!

<form method="post" action="http://www.fz.se/poll.fz">
<input type="hidden" name="data" value="YToyOntpOjA7czo0MDoiMzUyMTZkZWM5Njk3MDg3MmY4NTVlYWJlMmFhMTllNzEyNTljYjViOCI7aToxO2E6Mzp7aTowO2k6MTI3O2k6MTtpOjIwMztpOjI7aTozNjAzO319"></input>

<input type="radio" name="q203" value="1199" checked="checked" class="form_input_radio"></input>

Ja, risken är definitivt överhängande

<input type="radio" name="q203" value="1201" class="form_input_radio"></input>

Osäker - för tidigt att säga något ännu

<input type="radio" name="q203" value="1203" class="form_input_radio"></input>

Nej, alla spekulationer är överdrivna

</form>

Hohum... ett och samma spel brukar vara mycket dyrare på ps3, xbox360 osv jämfört med pc versionen. Trots att piratkopieringen inte alls är lika utbredd där. Konstigt... frågan är.. om det inte funnits piratkopiering av pc spel.. hade det kunnat bli så... 13/05 Fixat. 07/05 Mass Effect och Spore kommer tydligen kräva regelbunden kontroll av spelens CD-key över Internet för att de ska fungera. 07/05 Tycker det är märkligt att ingen i tråden tar upp det stora alternativet till piratkopiering av pc spel som funnits ett bra tag och bara växer så att det knackar. Nämligen games on demand tjänsten som Metaboli tillhandahåller. Ett bibliotek med massor... 06/05 kan inte minnas att jag skrivit nått om priset på cod4. Gorbys piroger hoppar jag gärna över. Betala gärna det extra en oxfile kostar. Kvalite vettu. Kvalite kan man ju betala för... 06/05 ...fantastisk fråga! "ett spel för 199:- " är Crysis i höst eller nästa år, borde förklara min syn på ditt "problem". 06/05 Gäsp.. alldeles nyss var det ju priset som var felet på dålig försäljning för Pc versionen utav COD4.. och nu är det...? COD4 är ju ett hyllat spel och sålt satan till konsolerna.. till dyrare pris tom. Parasiterna är ju inte en del i lösningen heller..... 06/05 http://www.fz.se/nyhetsarkiv/?id=24809 Där har vi ju en med hjärna i alla fall. Hade jag haft en ps3 hade jag nog köpt GTA 4 06/05 Ja skall man vänta på en dator som klarar Crysis med bra fps på högsta settings 76-125. Då hinner jag nog tröttna och skita i det.... 06/05 ..sticker ut hakan och säger nej, tycker att pris diskusionen egentlligen är ett j-vla hycklande. Om du inte har råd så köper man inte helt enkelt, du kan ju vänta eller köpa beggat osv för att hitta din pris nivå inom sin "tid". Så därmed faller allt... 06/05
Skicka en rättelse