En titt i historiens backspeglar visar att branschen gärna pekar ut piratkopiering som en av de främsta orsakerna till att man överger en [[plattform]] till förmån för en annan. Den senaste i raden av format som på sina håll spås en allt annat än säker framtid är pc-spelen som populärt sägs leva en allt mer undanskymd roll i skuggan av [[konsol | tv-spelskonsolerna]].

Ämnet aktualiserades så sent som i torsdags då tyska #Cryteks talesman Cevat Yerli [n=24703 fastslog] att man inte längre kommer att utveckla spel exklusivt till pc till följd av den omfattande piratkopieringen av #Crysis - ett uttalande som det kan finnas skäl att tro att fler företag skulle kunna ställa sig bakom, givet att de uteblivna försäljningsintäkterna slår så hårt branschen gör gällande.

Veckans FZ-enkät avhandlar pc-formatets framtid då vi kort och gott ställer oss frågan om piratkopiering kommer att döda pc-plattformen? Har olyckskorparna rätt - eller är hela diskussionen en storm i ett vattenglas? Rösta här nedan och gör därefter din syn på saken hörd i FZ:s diskussionsforum!

<form method="post" action="http://www.fz.se/poll.fz">
<input type="hidden" name="data" value="YToyOntpOjA7czo0MDoiMzUyMTZkZWM5Njk3MDg3MmY4NTVlYWJlMmFhMTllNzEyNTljYjViOCI7aToxO2E6Mzp7aTowO2k6MTI3O2k6MTtpOjIwMztpOjI7aTozNjAzO319"></input>

<input type="radio" name="q203" value="1199" checked="checked" class="form_input_radio"></input>

Ja, risken är definitivt överhängande

<input type="radio" name="q203" value="1201" class="form_input_radio"></input>

Osäker - för tidigt att säga något ännu

<input type="radio" name="q203" value="1203" class="form_input_radio"></input>

Nej, alla spekulationer är överdrivna

</form>