Lämnar Satoru Iwata vår värld via Rainbow Road? En hel spelvärld sörjer Nintendos älskade vd.

Det är en mycket tung dag i spelvärlden. Satoru Iwata finns inte mer. Shigeru Miyamoto är inte den enda som sörjer, ty spelare och spelkreatörer världen över sluter upp och minns den mycket älskade #Nintendo-vd:n. I Kyoto tog twittraren kaorin1211 ett fotografi som visade en regnbåge över Nintendos högkvarter.

Och överallt på internet minns vi. Det postas giffar, bilder och videoklipp. Hyllningsbilder ritas och citat delges. Här är något av allt som delgetts.

Vilket passande avslut, han tog Rainbow Road upp till gamer-himlen. Jag kommer att sakna hans keynotes i framtiden. Mysigare personlighet får man leta länge efter. 14/07 Njae, där har vi nog anledningen till att jag inte hört talas om honom. Inte lirat ett enda spel från de där konsollerna förutom Super Smash Bros, vad jag kan minnas. PC-spelare rakt igenom, även om jag pillat lite med PS3 på senare år. 14/07 Det är nog rätt vanligt... Dock har nog de flesta hört talas om många av de spel han varit en viktig del av: http://nintendo.wikia.com/wiki/Satoru_Iwata 14/07 Håller med. Är inget större Nintendo fan själv även om jag äger 5 konsoler från företaget (retroköp till tjejen), men Nintendo har gjort väldigt mycket för spelindustrin och många gånger drivit utvecklingen av många speltyper framåt och Iwata var mannen... 14/07 Iwata gjorde mycket gott hos Nintendo och folk som hånar nyheten kan ju gå å dra något gammalt över sig. Fast majoriteten här var ju inte med från starten inom tv/dataspel. Inte för att jag är ett större fan av Nintendo men dom har varit innovativa och... 14/07 Jag skulle ljuga om jag påstod att jag ens hört talas om honom förut, men vila i frid. 14/07 Jag kan inte påstå att jag hade någon inblick i hans inverkan på Nintendo men säkerligen en stor talang som gått förlorad nu. Alldeles för tidigt dessutom. Vila i frid. 13/07 Tror knappast han når upp till tangentbordet. 13/07 Kunde inte sagt det bättre själv. Hur många VD:er skulle personligen sätta sig och nöta kod för att hinna klart till release? Skulle vilja se Yves Guillemot göra samma sak. http://www.azquotes.com/picture-quotes/quote-on-my-business-card-i-am-a-corporat... 13/07 Ni som snackar skit om den här nyheten förstår inte vidden av denna herres impact på spelbranschen. Ni kan tacka han en hel del för att ni i dagsläget får sitta och spela en massa spel öht. Han var en pionjärer. RIP. 13/07
Skicka en rättelse