För två år sedan flydde John McAfee från en mordutredning och släppte ett bisarrt knark- och vapenströsslat videoklipp – nu vill han styra USA.

Få livshistorier i datorbranschen är så bisarr som John McAfees. På slutet av 80-talet startade han företaget som blev det första att släppa ett kommersiellt virusskydd till den då blomstrande hemdatormarknaden. Vem var inte irriterad över att programmet stal värdefullt internminne när man försökte klämma ur några extra fps ur hårdvaran?

Ett par år senare cashade han ut, blev dollarmiljonär och har sedan dess startat ett antal andra företag. Samt blivit inblandad i en mordutredning, blivit gripen för olaglig knarkframställning, vapenbrott och rattonykterhet - samt bli utlämnad från Guatemala.

För två år sedan peakade vansinnigheterna med detta klipp.

Men galenskaperna tar inte slut där. Nu har det blivit känt att McAfee tänker ställa upp i det amerikanska presidentvalet genom det egenbildade Cyber Party. Hans stora sakfråga är hur regeringar världen över struntar i medborgarnas privatliv – något som spinner vidare på en produkt han försökte kränga för några år sedan som skulle blockera NSA.

– Vi förlorar vårt privatliv med alarmerande fart, vi har inget kvar. Vi har gett upp så mycket för illusionen av säkerhet och vårt statskick är dysfunktionellt, sa Mcafee till CNN.

Han menar att det amerikanska styret helt saknar förståelse för de tekniker som styr världen. På frågan om vad han tycker om sina konkurrenter, Hillary Clinton och Donald Trump, uttryckte McAfee att båda "är väldigt smarta" men att han garanterat skulle fråga Trump om frisyren.

Vi på redaktionen säger lycka till!

Skicka en rättelse