Kommer senare än Oculus och Vive men blir bra mycket billigare.

Vi trodde vi skulle behöva sitta uppe hela natten för att få veta när Playstation VR släpps och till vilket pris. Nu är det bekräftat att deras virtual reality-headset dyker upp i oktober och till priset av 399 Euro.

– Responsen från spelare och utvecklare har varit enorm ända sedan vi presenterade PS VR under Game Developers Conference 2014. För att garantera att vi kan leverera tillräckligt många enheter och ett brett utbud av titlar över hela världen har vi beslutat oss för att lansera PS VR i oktober 2016, säger Andrew House, koncernchef och global VD för Sony Computer Entertainment Inc.

I priset ingår dock inte Playstation Camera, vilken krävs för att läsa av headsetets position. Man får heller inte med några rörelsekänsliga kontroller, något bland annat CNET hävdade i början av kvällen. HTC Vive tar det dubbla för ett paket med headset, trackingsystemet Lighthouse samt trådlösa kontroller medan Oculus Rift prismässigt hamnar mitt emellan de två. Dock utan rörelsekänsliga kontroller, de släpps först senare i år. Även om du kommer behöva köpa till kamera och Move-kontroller råder det ingen tvekan om att Playstation VR blir den billigaste lösningen, särskilt om man räknar in hårdvaran som krävs för att driva dem.

Det som finns i Playstation VR-lådan

Sony menar att de har 230 utvecklare arbetar med VR-upplevelser och att 50 spel ska släppas mellan oktober och årets slut. Man kommer också att kunna spela sina vanliga Playstation 4-spel i VR-headsetet, eller kolla på Netflix i tre olika zoom-lägen.

Hårdvarumässigt verkar inget ha förändrats sedan prototypen. Det rör sig fortfarande om en OLED-skärm på 5,7 tum med en upplösning på 1920x1080, kapabel till uppdateringsfrekvenser på upp till 120 hertz. Optiken ger synfält på cirka 100 grader.

Då förstår jag vad du menar. 360 (helst i 3D) i hög upplösning som 4K ser bra ut i en DK2 och ser såklart ännu bättre ut i konsumentversionerna. 24/03 Men jag trodde (hoppades) att man filmade en film med "VR-kameror" och att upplösningen på hela den halvsfären blev mycket större än 1080p och att beroende på var man väljer att titta så skärs en del av bilden ut, skickas till glasögonen som visar just... 23/03 Nej jag vill se en vanlig POV film men filmad i VR så att det går att vrida huvudet och se sig runt. 23/03 Ocullus XBOX VR. 20/03 Jag tror jag väntar med min spekulation tills det finns fler åsikter. 17/03 Kanske, eller så är det bara din åsikt att det är det. 16/03 Någon annan kanske redan har svarat dig men here goes nothing: Alla de kommande VR-headseten har linser mellan ögonen och skärmen som sitter där för att ögonen inte ska behöva fokusera på 10cm avstånd. Jag vet inte hur din syn fungerar men om jag sätter... 16/03 För typ 4-5 år sedan hade jag definitivt köpt en, men jag tycks ha tagit mig ur det där "träsket" där jag måste ha allt dag ett... Nu när min mobilpott var full på jobbet så valde jag ju tex en mobil som täcktes helt av potten istället för att lägga ut... 16/03 Din åsikt är ju att det är gott om spekulationer? 16/03 För en prylnörd är det nog helt klart något att ha. Kan tänka mig att det är väldigt kul i början, innan man inser att spelen faktiskt är ganska mediokra. Tekniken behöver nog nåt år eller två för att finslipas innan det blir riktigt bra. Jag känner mig... 16/03
Skicka en rättelse