Ska till och med klå Playstation 4 "Neo".

För några månader sedan intensifierades ryktena kring att Sony arbetar på en mer kraftull Playstation 4 som ska vara bättre rustad för 4K-video och virtual reality. Inte helt oväntat verkar också Microsoft ha liknande planer och detta kan bli den första konsolgenerationen som uppdaterar hårdvaran mitt i cykeln.

Enligt källor till Polygon arbetar Microsoft både på en slim-modell, som ska släppas redan i år, samt en rejäl uppdatering av hårdvaran som beräknas vara klar nästa år. Denna har enligt uppgifterna arbetsnamnet "scorpio" och ska vara över fyra gånger så kraftfull som nuvarande Xbox One.

Dagens Playstation 4 respektive Xbox One har en beräkningskraft på 1,84 respektive 1,32 teraflops medan de två nya versionerna klockar in på 4,14 respektive 6 teraflops. Dessa uppgifter är inte på något sätt officiella men det skulle innebära att Microsoft dödar diskussionen och ett mer kraftfullt Playstation.

Med Microsofts uttalade samarbete med Oculus Rift kanske detta öppnar upp för en konkurrent till Playstation VR på konsolmarkaden. I teorin skulle denna nya Xbox One kunna driva VR. Det återstår att se om någon av dessa nya kraftigare konsolmodeller visas upp på E3 om några veckor.

Jag kommer nog hoppa över xbox one scorpio som släpps nästa år och köpa xbox one escort som släpps om 4 år istället. 01/06 Spelar ingen roll om det kommer ett nintendo med ett geforce 1080ti som säljs för 299$ de konkurerar ändå inte med xbox och PS , de riktar sig till en annan målgrupp , förstår du nu ?! Därför är denna uppgradering vi ser inte ett svar på nintendos komma... 27/05 Suck... jag vet inte hur jag kunde missuppfatta 27/05 Men den skalar ner till 900p i ~24fps, så det ser mer filmiskt ut. 27/05 Nu syftade jag mer på prestandan och inte antalet sålda enheter då gerald påstod att Nintendo aldrig har konkurrerat mot vare sig PS eller Xbox. 27/05 Jag vet exakt vad jag pratar om. Du verkar dock inte ha koll på vare sig konsoler eller VR. Kolla upp timewarp till att börja med. Funkar kanon i spel med lägre tempo, vilket är exakt vad man siktar på med VR i dagsläget. Jag har ägt en DK2 sedan sommar... 27/05 Uhm... angående xbox-ps2-gamecube generationen, siffrorna jag fick fram på snabb googling var 21m+ för xbox och gamecube, medans jag får siffrorna 165m på ps2. 27/05 Du pratar snömos. Kom igen när du vet vad du pratar om Det är just att spelen måste hålla 60fps KONSTANT som är problemet ! Och xbox tänker köra Riften på deras maskin och då gäller 75 alt 90fps vilket får helvetet att verka svalt. Mac och nintendo ägar... 27/05 Jo jag såg det där ryktet för några månader sedan, men jag tycker inte att det känns särskilt trovärdigt. Det som talar emot det mest är att det redan idag finns tillräckligt bra och billig hårdvara för att orka driva spel i minst 1080p60 med allt på... 27/05 Tycker att dom ändrar riktning hela tiden, så fort Sony eller någon annan gör nåt så ändrar dom allt som dom hade planerat innan. 26/05
Skicka en rättelse