Sony verkar inte slå klackarna i taket: "Det är fortfarande bara en miljon."

Playstation VR släpptes i oktober och har sedan dess sålt i över en miljon enheter världen över. Enligt The Verge ger detta konsolen ett solklart försprång till Oculus Rift (243 000) och HTC Vive (400 000), men värst i klassen är Samsungs Gear VR med fler än fem miljoner sålda ex.

Med tanke på att Playstation 4 sålt i hisnande 60 miljoner är det dock förståeligt att amerikanska Sonychefen Shawn Layden inte brister ut i jubel och glädjesång. För som han säger:

It’s still just a million units.

Layden och Sony förväntar sig att siffran kommer stiga under året eftersom det helt enkelt kommer att finnas fler PS VR-enheter att köpa i butikerna. Sony valde till och med att skära ner på marknadsföringen av PS VR under julrushen då de insåg problemet med att lyfta fram något som var svårt att få tag på och de ville inte "skaffa sig fler olyckliga konsumenter".

Layden erkänner också att Sony prövar sig fram med virtual reality och lär sig längs vägen.

With VR, it’s a totally brave new world. We’re still trying to understand exactly what people are going to want to do in that medium. It’s hard to make predictions about it. People will want it to be smaller, lighter, wireless — these are all things we’re looking at from a conventional iteration process. But I don’t presume to be able to tell you what VR is going to look like in the year 2018 or 2019. We’re going to find out together as we go along.

Absolut, dom ville nog som sagt att det skulle gått bättre out of the gate, men dom tvekar nog inte på att det är värt att investera I VR framöver ändå. Att det finns en otrolig potential I VR finns det nog nästan ingen som inte skulle skriva under på,... 15/06 Kanske det, men det krävs ändå en PC som klarar av det. Du kan inte använda HTC Vive eller Oculus Rift utan en dator. 14/06 Du har dock mer användning för en pc generellt sett, även om många gör mkt på sina mobiltelefoner i dagsläget. 13/06 FarPoint gjorde mig till en PSVR believer! =) Den upplevelsen enbart är för mig värd varenda slant jag lagt ut på systemet. Prislöst att krypa ihop bakom en sten och luta sig fram och pumpa facehuggers fulla med bly med hagelbrakaren just innan dom land... 08/06 Ska du räkna med PS4 Pro för PS VR måste du även räkna med en PC som kan hantera VR i priset för HTC Vive och Oculus Rift. 07/06 @SunShine: hololens finns i alla högsta grad. Kostar 30000kr. Har knappt någon prestanda alls (cpu/gpu sitter på huvudet). Värst av allt är dock att FOV är en liten patetisk fyrkant i mitten av glasögon. Det är inte alls så häftigt som alla videofilmer... 07/06 Ja här delar vi uppfattning helt och hållet. Jag känner mig rätt övertygad om att VR är här för att stanna, men det har funnits/finns en överentusiasm och hype kring hurpass redo för primetime VR har varit/är. Jag tror också att det kommer bli riktigt... 06/06 @sebrock: eller hur.. Då man spelat detta så inser man vilka möjligheter som finns med VR bara det görs rätt. 06/06 @laban005: Har funderat ett tag på att införskaffa Statik då flera andra rekommenderat det. Får göra så :) thx 06/06 Vad hände med de där glasögonen som Microsoft höll på med? som gjorde man skulle kunna få se grafik i det verkliga rummet? Blev den tekniken skrot eller vad hände? För det var jag mycket mer nyfiken på än att sitta med en hjälm på huvudet. 06/06
Skicka en rättelse