Efter tre The Witcher-spel och en onlinebutik fylld av DRM-fria spel är CD Projekt Red en av spelbranschens absolut mest hyllade utvecklare. Men de senaste månaderna har polackernas rykte solkats en aning.

Via siten Glassdoor kan folk anonymt betygsätta företag, och där har CD Projekt Red de senaste månaderna fått ett antal riktigt låga betyg och recensioner från människor som påstår sig vara eller ha varit anställda av företaget. Ledningen, arbetsbelastningen och expansionstakten hör till saker som kritiseras, och betygssnittet har sjunkit märkbart sedan i våras.

CD Projekt Red har nu kommenterat kritiken. Medgrundaren Marcin Iwinski och studiochefen Adam Badowski förklarar i ett Twitter-inlägg att vi inte behöver vara oroliga för att nästa projekt, Cyberpunk 2077, är i fara. Man låter förstå att det är naturligt med uppsägningar, och att företaget har ett antal riktlinjer som de anställda måste rätta sig efter. Vidare antyds att spelutveckling kanske inte är en sysselsättning som passar alla.

Inställningen för att göra spel passarr inte alla. Det innebär ofta ett medvetet beslut att ‘återuppfinna hjulet’ – även om du personligen tycker det redan fungerar perfekt. Men vet du vad? Vi tror att återuppfinna det där hjulet varje jäkla gång är vad som gör ett spel bättre.

Hela CD Projekts inlägg nedan: