Efter stora framgångar med Ratchet & Clank på Playstation 2 debuterade Insomniac på PS3:an med Resistance: Fall of Man (2006), som sedan följdes av tvåan (2008), Resistance 3 (2011), och sedan... ingenting alls. Tja, bortsett från ett par PSP- och Vita-titlar utan Insomniacs inblandning.

Under PS4-eran har Resistance legat på is, och Insomniac har istället firat enorma framgångar med Spider-Man, och blivit uppköpta av Sony för väldigt mycket pengar. Men från ingenstans tweetar Insomniac en bild föreställandes Resistance 2 med textraden: "Do you feel lucky, punk?"

Varken tvåan eller någon annan del i serien fyller år, så det är verkligen en blixt från klar himmel. Det är lätt att börja drömma om PS5-uppföljare eller, åtminstone, nyversioner av PS3-titlarna. Eller kanske är det ingenting alls...? För Insomniac postar ständigt nya grejer, men mestadels handlar det om Spindelmannen, Ratchet och Clank. Resistance hör till ovanligheterna.

2015 sa Insomniac att Sony äger varumärket och att en comeback "vore upp till dem" (via Wccftech). Tre år tidigare sa Insomniac å andra sidan: "Vi kommer inte göra fler Resistance".

Men man kan ju ändra sig.