Med tolv dagar kvar till släppet (22 juni) har Wizards of the Coast och Tuque Games välsignat oss med en gameplay-genomgång av Dungeons & Dragons: Dark Alliance. Det rör sig om ett renodlat actionspel med fokus på co-op, så även om det är D&D ska man inte vänta sig ett djupt rollspel.

Man får inte skapa en egen karaktär, utan det finns fyra förbestämda figurer från bokserien The Legend of Drizzt av R. A. Salvatore att välja bland, och varje har över 50 olika förmågor och buffar att låsa upp. Lyckligtvis finns det även loot av olika kvalitetsnivåer att lägga vantarna på och utrusta sina hjältar med, så att vi åtminstone kan skräddarsy dem lite grann.

Det är som sagt ett co-op-spel, och utöver vanliga attacker finns det även speciella lagattacker, så tänk på det om du är den där nissen som alltid kutar iväg på egen hand. Spelet blir även svårare ju fler man spelar med.

Den 22 juni är det som sagt dags att bege oss till Icewind Dale, och någon gång efter det ska det även släppas en uppdatering med splitscreen-stöd för next gen-konsolerna och PC.