Vi rapporterade förra veckan om att det verkade som om Sony skulle öka produktionen av Playstation 4 för att kompensera för produktions-problemen med Playstation 5. Vi tog nyheten från Bloomberg som ofta är en bra källa för nyheter, men nu verkar det som att allt är ett litet missförstånd.

Det är helt korrekt att Playstation 4 fortfarande produceras, men enligt Sony har det ingenting att göra med Playstation 5. Sony säger till tidningen NLab att de aldrig haft några planer på att stoppa produktionen av Playstation 4 inom närmaste framtiden. Vidare säger de att PS4:an är en av de bäst säljande konsolerna företaget haft och bara det är en anledning att fortsätta tillverka dem tills vidare.

Historiskt har Sony också varit duktiga på att ge kärlek åt sina äldre konsoler. Som exempel slutade Sony inte tillverka Playstation 1 förrän åtta månader innan Playstation 3 släpptes. Under hela Playstation 3-perioden fortsatte de också att ge stöd och Playstation 2. Så att de fortsätter ge stöd åt en konsol som bara är en generation gammal är egentligen varken konstigt eller nytt för dem.