FZ listar ett spelår som inte alls blev som vi trodde. Förseningar och besvikelser radade upp sig. Men i mörkret fanns också stjärnor, och tio av dem lyste starkare än de andra. Vem vann? Vem slocknade? FZ ger dig den definitiva listan.

7. The Walking Dead: Season Two

Årets spel 2012. En uppstickare som ingen egentligen trodde på, men som tog de allra flesta av oss med storm. The Walking Dead var fenomenalt. Och den andra säsongen är precis lika dyster, hjärtskärande och gråten i halsen-framkallande, men samtidigt fräsch och annorlunda nog för att den inte ska kännas som en repetition.

I vår kamp för att låta Clementine behålla åtminstone en gnutta av den gudomliga gnistan mötte vi mängder av nya ansikten, vänner och fiender, som tog oss med på en omtumlande resa. En resa där zombierna blev bleka statister i ett mänskligt drama som slår den mesta populärkultur anno 2014 på fingrarna. I verkliga livet, är det monstren som vinner, tänkte Sansa Stark i George R. R. Martins Game of Thrones. I The Walking Dead är det kanske ännu mer sant, och den insikten är outsägligt sorglig.

Episode 1: All That Remains – recension
Episode 2: A House Divided – recension
Episode 3: In Harm's Way – recension
Episode 4: Amid the Ruins – recension
Episode 5: No Going Back – recension

Skicka en rättelse