Köp spelet nytt – eller betala tio dollar för onlinefunktionalitet.

Det blir mer och mer populärt att koppla onlinespelandet till en kod, för att på så sätt tvinga begagnatinförskaffare att betala extra – eller köpa nytt – om de vill spela online. #Ubisoft är senast ut med informationen att deras Uplay Passport kommer kosta amerikaner 9,99 amerikanska dollar för att låsa upp onlinefunktionalitet i flera av deras populära core-titlar. Köper du spelet nytt får du tillgång till en sådan kod, men om du inte köper det nytt, ja, då blir det andra bullar.

Det första spelet som nyttjar detta system är #Driver: San Francisco som är att vänta för släpp i början av september. Inget pris är satt för oss – ännu.

Vem köper begagnade spel? 19/07 Absolut inte och jag förnekar dem inte det heller. Jag anser dock att de bara ska kunna tjäna pengar en gång per sålt exemplar. Inget specifikt men jag utgår ifrån att samma ekonomiska funktioner som är gällande inom andra företag också verkar inom spel... 19/07 Varför då? Och om du inte accepterar parallellen, varför gjorde du då en egen jämförelse med en ny restaurantgäst? 18/07 Japp, men ditt exempel är en dålig paralell och inte relevant. 18/07 Uppenbarligen är den obegränsade speltiden inte möjlig att överföra från en konsument till en annan. Inget konstigt i mina ögon och gissningsvis är förfarandet inte olagligt heller. Jag tror du förstår lika väl som jag att om servrar kostar att driva... 18/07 Är det konstigt att utvecklarna vill tjäna pengar på det dom gör? Och vad vet DU om ekonomin inom ett spelföretag? Har du ens kollat igenom credits för ett spel som Battlefield eller Mass Effect. Det tar 10-15 minuter att scrolla igenom. Det är rätt myc... 18/07 Att de förbehåller sig rätten att stänga ned sina serverar förändrar inte det faktum att du har obegränsad speltid så länge servrarna är uppe. Nej, jag tycker inte det är inte okej. Var har du fått det ifrån? Det är vad de påstår men finns det en bevisa... 18/07 Och detta vet du hur? Har du fakta på det eller drar du bara ur lite skit ur röven och proklamerar det som sanning? Om du verkligen tror, på ALLVAR, att spel som Modern Warfare, Battlefield 3, Witcher etc kan göras av ett gäng kodare i en källare så är... 18/07 Okej, då är det alltså okej för dig om företagen höjer utgångspriset på ett spel till, ptja, 1200 eller så? Saken är den att detta är ett enormt problem för spelföretag, och det är svårt att få det att gå runt på grund av försäljningen av begagnade spel... 18/07 Spelbranschen är ett sluttande plan och det är konsumenterna som kommer få det värre när vi accepterar varje negativ nyhet antingen för att det inte drabbar oss på individnivå, eller för att vi inbillat oss att det är synd om utvecklare. Självklart ska... 18/07
Skicka en rättelse